Prijava

Vaša prijava

U Pulu po potvrdu: Uz hajdučke benefite po prekid crne serije na Drosini

[]

Nekoliko noći je prospavano, dojmovi su se pošteno i do kraja slegli, u svijetu HNK Gorice veličanstvena pobjeda protiv Hajduka odlazi među arhivsku građu. Ravno u prošlost, jer novi izazovi već slijede. Izvučeni su, naravno, benefiti koji će se pamtiti i, nadamo se, u razdoblju pred nama biti posebno značajni, ali ritam nogometa ne dopušta da se bilo tko uljulja u samozadovoljstvo. Pogotovo ne u ovoj fazi sezone, koliko god barem natruhe euforijice izazivali trenuci poput onih iz 86. i 92. minute, kad su Dino Štiglec i Ante Matej Jurić otvarali sezonu lagane panike na jugu države…

Osim tri boda, velika, vrijedna i važna, dovoljna za skok na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, iz utakmice protiv Hajduka izvući se može još puno toga. Velika doza samopouzdanja prije svega, jer Goričani su dokazali i sami sebi da mogu baš protiv svih. Činili su to i ranije, i u onom remiju kod Dinama i u minimalnom porazu kod Osijeka, ali u oba ta slučaja ostajali su kratki na putu do konačne nagrade. Koja je ovoga puta stigla, i to u foto finišu, onako kako je u sportu često i najslađe.

Dobila je Gorica ovom prilikom i jednu figuru viška, budući da dojam govori da će 20-godišnji napadač Ante Matej Jurić nakon prvog prvoligaškog pogotka ipak nešto lakše disati. I juriti nove golove s puno manjim teretom na leđima, jer sve je govorilo da ga je to mučilo, kao da mu je bio potreban jedan takav trenutak da se pokrene lavina koja, vjerujemo, u njegovom slučaju slijedi. Igrač je to velikih mogućnosti i potencijala, gol Hajduku može samo pomoći da sve to do kraja i pokaže na travnjaku. Nakon administrativnih zavrzlama pri dolasku, nakon loma ruke prošle sezone, zaslužio je takvo nešto…

Uz sve to, Gorica je u pobjedi nad Hajdukom dokazala i da se može bez Merveila Ndockyta, ove sezone vjerojatno najboljeg igrača našega kluba. Kongoanac je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, vraća se u kadar za gostovanje kod Istre 1961, a to će značiti da se otvaraju nove opcije i varijante za trenera Dinka Jeličića.

Dinko Jeličić prvi je trener u prvoligaškoj povijesti Gorice koji je mandat otvorio s dvije pobjede… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

A on je, pak, dobio potvrdu da je na dobrom putu, ali i da je kadar koji ima u rukama sposoban igrati i nešto drukčije nego što je igrao kod njegova prethodnika Sopića. I sam je po dolasku naglasio da “neće dirati ono što je dobro, nego tražiti prostore za napredak”, a vrlo brzo je i pokazao na što misli. Gorica je gotovo preko noći postala puno kvalitetnija po pitanju posjeda lopte, a nagrada za takav pristup stigla je u obje njegove utakmice na kormilu Gorice kroz dva pogotka, potpisana od strane četvorice različitih strijelaca.

I sve to, cijelu tu kombinaciju samopouzdanja, saznanja i pojačanja iz vlastitih redova, trebat će prenijeti na ono što slijedi. Na Istru 1961 u gostima.

– Pobjeda protiv Hajduka pravu će vrijednost dobiti tek ako je potvrdimo u Puli – ustvrdio je odmah nakon Hajduka trener Jeličić.

I nije pritom otkrio toplu vodu, tako to ide u nogometu. Ako uzmeš tri ekstra boda, što ova tri protiv Hajduka definitivno jesu, vrijednost im se gubi ako bod(ove) ne uzmeš tamo gdje na njih realno možeš računati. Iako, u Puli neće Goričani čekati ništa puno lakši posao nego ove nedjelje iza nas. Naravno da protivnik nema istu kvalitetu kao vodeći Splićani, ali uvijek je Gorica morala voditi ozbiljne nogometne bitke da bi došla do bodova na travnjaku pulske Aldo Drosine.

Uostalom, Gorica je Istru kroz 90 minuta međusobnog okršaja uspjela pobijediti samo jedanput u posljednjih osam puta. Pamti se iz tog razdoblja prolazak u Kupu nakon penala, pamti se i ta jedina pobjeda, jer riječ je o nezaboravnih 5-4 na našem stadionu, a u Puli je naša momčad bez pobjede više od dvije godine, još od kraja srpnja 2021. Koliko je to bilo davno reći će podatak da je na klupi Gorice sjedio Kruno Rendulić, da su golove u pobjedi 2-1 zabijali Kristijan Lovrić i Cherif Ndiaye, danas uzdanice Osijeka i Crvene zvezde.

Subota će donijeti novi pokušaj da se niz od tri poraza na Aldo Drosini konačno prekine, a Dinko Jeličić će tražiti način kako doći i do treće svoje pobjede na goričkoj klupi, kako i dalje ostati “Mister 100 posto”. Jedini je trener u prvoligaškoj povijesti Gorice koji je krenuo u svoj mandat s dvije pobjede, ali neće se tim zadovoljiti, sljedeći cilj je nastaviti niz…

Ova objava U Pulu po potvrdu: Uz hajdučke benefite po prekid crne serije na Drosini se prvi puta pojavila na cityportal.hr.