Prijava

Vaša prijava

‘Šahu je korona pomogla! A pomažu i TV serije, i zvijezde nove generacije…’

[]

Šahovski savez Zagrebačke županije jedan je od najbolje organiziranih i jedan od najuspješnijih u Hrvatskoj. Brojimo 14 klubova iz cijele županije, a imamo i dva prvoligaša. U muškoj konkurenciji to je Sveta Nedelja, a u ženskoj Polet iz Buševca. Imamo i juniorske prvake Hrvatske, koji nam dolaze i Samobora, a imamo i pojedinačnog prvaka države, Lovru Novosela iz Svete Nedelje. Rezultati su, dakle, jako dobri, a to je posljedica zalaganja klubova, a vjerujem i dobrog rada vodstva Saveza, govori Dejan Ilijaš, dopredsjednik županijskog saveza Zagrebačke županije, u novom izdanju serijala “Sport Zagrebačke županije”.

U razgovoru o načinu na koji živi i funkcionira sport koji ima svoje specifičnosti, povijest, tradiciju, ali i status u medijima vjerojatno lošiji nego što zaslužuje, doznali smo cijeli niz detalja koji su nam približili svijet u kojem caruju kraljevi, kraljice, topovi, lovci, skakači i pijuni.

– Županijski savez funkcionira već desetljećima, okupljamo klubove i rastemo iz godine u godinu. Ovih 14 najviše je do sad. Dobivamo sredstva od Zajednice sportova, svake godine budžet se zahvaljujući našim rezultatima podiže, a mi taj novac onda možemo usmjeravati u klubove i raditi na razvoju županijskog šaha. Pokušavamo u prvom redu zadržati postojeće dobre projekte, ali i započeti nove, tražiti način kako pomoći šahistima – kaže Ilijaš.

Dotaknuli smo se i načina na koji se šah približava najmlađima, promjenama koje su se događale od davnina do danas, spomenuli i neke televizijske serije, neke šahovske zvijezde iz prošlosti i sadašnjosti, pričali smo i o novcu koji je potreban za uspjeh u šahu… I o još mnogo toga drugoga.

U nešto više od pola sata razgovora doznajte sve o šahu u našoj županiji…

Ova objava ‘Šahu je korona pomogla! A pomažu i TV serije, i zvijezde nove generacije…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.