Prijava

Vaša prijava

Kruno Simon izbacio Goricu iz Kupa: Prvi poraz košarkaša u “novoj eri”

[]

U uvodu u novu sezonu u A-1 ligi, odnosno drugom rangu natjecanja, u koji su košarkaši Gorice ispali prošle sezone, odigravaju se pretkola Kupa Krešimira Ćosića. Tjedan dana prije nego što će otvoriti prvenstvo, Goričani su odradili i treću utakmicu u tom natjecanju, ujedno i posljednju za ovu sezonu. Koštao ih je na kraju “NBA ritam”, ali i kvaliteta protivnika, u ovom slučaju KK Samobora.

Nakon što su u prvoj rundi lako i uvjerljivo prošli Krapinu u gostima, prvu domaću utakmicu Goričani su odigrali u četvrtak protiv zagrebačkog Larusa, kluba iz trećeg ranga natjecanja. Završilo je pobjedom Gorice 90-78, uz 23 koša najboljeg igrača susreta Jure Gunjine.

– Čestitam igračima na pobjedi, ali nažalost ne možemo biti zadovoljni prikazanom igrom. Otvorili smo utakmicu dosta mekano, bez individualne odgovornosti u obrani i dopustili smo protivniku veliki broj napadačkih skokova. Puno veća energija i defenzivni angažman u drugom poluvremenu omogućili su nam da se odvojimo na dvocifrenu prednost, ali ovo je još jedna utakmica iz koje trebamo izvući pouke. Ovo je nova momčad, s puno mladih igrača koji se prvi put susreću s ozbiljnijim ulogama u seniorskoj košarci i trebat će nam dosta vremena i strpljenja da sve legne na svoje mjesto – govorio je trener Neven Nikolić nakon druge pobjede u sezoni.

Samo dva dana poslije – to je taj dio priče koji se odnosi na “NBA ritam” – njegovi igrači ponovno su morali na parket. I ponovno se išlo na gostovanje, ovoga puta u nedaleki Samobor. S druge strane bio je protivnik na čijoj je klupi Đuro Simon, a upravo je on i razlog zbog kojeg je igrač Samobora ovog ljeta postao njegov sin Kruno. Čovjek s dvije Eurolige u riznici, iako s 38 godina na leđima, na ovoj se razini može poigravati s protivnicima, a i ovoga je puta bio jedan od ključnih samoborskih ljudi.

Završilo je pobjedom Samobora 81-73, no sve je zapravo bilo gotovo već nakon prve četvrtine, koju je domaćin dobio s 15 koševa viška. I do kraja tu prednost samo čuvao i održavao. U svemu tome Kruno Simon je sudjelovao sa 16 koševa, a prvo ime susreta bio je Velikogoričanin David Ušić. Problem je u tome što je Ušić također igrač Samobora, a za njega Goričani nisu imali rješenja.

Kod Gorice, koja je i ovoga puta bila bez veterana Ante Mašića, ponovno je prvo ime bio Jure Gunjina s 21 poenom, 13 je ubacio Došen, a 11 Porobić. Kad se sve zbroji, nedovoljno za izboriti finale kvalifikacijskog dijela, u kojem će igrati Samobor i Zagreb.

A Goričani će se već od nedjelje početi pripremati za gostovanje kod Marsonije u Slavonskom Brodu sljedećeg vikenda, na otvaranju nove sezone. U kojoj će, kao što i sam trener kaže, svaka utakmica biti nova prilika za učenje.

Ova objava Kruno Simon izbacio Goricu iz Kupa: Prvi poraz košarkaša u “novoj eri” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.