Prijava

Vaša prijava

FOTO Europski tjedan sporta: Gorički sportaši građanima pokazali da je vježbanje zdravo i korisno

[]

Velika Gorica domaćin je ovogodišnjeg sportskog sela povodom manifestacije Europski tjedan sporta. Od jutra u Parku dr. Franje Tuđmana vlada sportski duh i zajedništvo. Na jednom mjestu okupljeni su gotovo svi gorički sportovi, odnosno 35 sportskih udruga koje djeluju pri Zajednici sportskih udruga Grada Velike Gorice, a tu su i članovi Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza. Otvorenju manifestacije nazočio je i premijer Andrej Plenković.

– Ovo je sjajna prigoda da pokažete što je vaša svakodnevica. Brojka od 20 tisuća aktivnih sportaša u cijeloj Zagrebačkoj županiji, ali i velik broj sportaša u jednom od najvećih gradova u Hrvatskoj, govori da se vodi računa o tjelesnoj kulturi, vrijednostima koje daje sam sport i kvaliteti življenja – naglasio je premijer Plenković.

01.10.2023. – Velika Gorica domaćin završnice Europskog tjedna sporta – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Europska komisija započela je ovakve aktivnosti kako bi potaknula građane na bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je kako je u ovih devet godina u sklopu manifestacije uključeno više od 250 tisuća građana.

Budite aktivni, vježbajte jer vježbati se može bilo kada i u bilo koje doba godine – poručila je ministrica.

01.10.2023. – Velika Gorica domaćin završnice Europskog tjedna sporta – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U Tuđmancu se igrao nogomet, košarka, rukomet, plesalo se, mogle su se vidjeti i borilačke vještine. Sve to prezentirali su oni najmlađi članovi goričkih sportskih klubova.

– Sportaši su najveći, najbolji i najkvalitetniji promotori Zagrebačke županije i Velike Gorice zahvaljujući svojim postignućima na svim razinama. Ulaganje u sport je izuzetno bitno, pokazuje to i Vlada koja danas izdvaja 80 milijuna eura na razini godine. Isto tako i sama županija brine o svojim sportašima, a važno je ulagati i u samu infrastrukturu kako bi se što više građana bavilo sportom, prije svega djeca i mladi – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

01.10.2023. – Velika Gorica domaćin završnice Europskog tjedna sporta – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Sport će vas uvijek naučiti kroz život kako podnositi pobjedu i poraz, timskom radu i nemojte nikada odustati – proučio je na kraju sportašima, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Sunčanu jesensku nedjelju možete završiti aktivno, jer u večernjim satima očekuje vas program noćnog vježbanja #BeActive Night.

Građani će imati priliku isprobati 6 različitih fitness disciplina vođeni poznatim fitness trenerima, ali i vježbati na mini trampolinima, plesati zajedno s našim plesačima te za kraj sudjelovati u zajedničkoj plesnoj koreografiji uz poznate hitove. Program počinje u 19 sati.

Galerija fotografija:

Ova objava FOTO Europski tjedan sporta: Gorički sportaši građanima pokazali da je vježbanje zdravo i korisno se prvi puta pojavila na cityportal.hr.