Prijava

Vaša prijava

Dobri duh nogometa: “Zakačili” se na utakmici, pomirili se – na Instagramu!

[]

Na gostovanju u Varaždinu nogometaši Gorice doživjeli su prekid fenomenalne pobjedničke serije pod vodstvom novog trenera Dinka Jeličića, doživjeli minimalan poraz 1-0 nakon četiri vezane pobjede, a ključan trenutak utakmice dogodio se u 26. minuti, kad je Igor Postonjski s bijele točke postavio konačan rezultat. Mogli su žaliti Goričani za propuštenim, odigrali su utakmicu u kojoj baš i nisu zaslužili poraz, ali i sam trener Jeličić to je objasnio “niveliranjem situacije”. U kolu ranije Gorica je u Puli bila u podređenom položaju pa pobijedila, ovoga puta ispalo je obrnuto…

I već dan poslije ta je utakmica iz goričke perspektive otišla u povijest, a u redovima našeg prvoligaša okrenuli su se sljedećim izazovima. Međutim, jedan detalj s varaždinskog ogleda ipak je ostao zapamćen. Zato što je drukčiji od onoga što često viđamo na nogometnim terenima, zato što su glavni akteri očito malo drukčiji nogometaši, zato što je ova sličica pokazatelj što bi nogomet trebao biti.

Upravo je kretala 76. minuta utakmice, lopta je došla do centra, a na nju su krenuli varaždinski junak Igor Postonjski, Zabočanin koji je dvije i pol godine nosio i dres Gorice, još tamo u drugoligaškim danima, od 2014. do 2017. godine, te aktualni prvotimac Gorice Merveil Ndockyt. Veznjak iz Brazavillea, glavnoga grada daleke i prijateljske Republike Kongo, nervozno je reagirao nakon prekršaja Postonjskog, koji je i uzvratio nervoznom reakcijom.

Došlo je i do kratkog naguravanja, ali sva nervoza nestala je neuobičajno brzo. Zaraćene strane su nakon svega nekoliko sekundi završile u zagrljaju, a komentator MaxSporta ovako je ispratio cijelu situaciju:

– A evo i korektnog zagrljaja, što i nije previše čudno, jer tko se može posvađati s tipom kao što je Igor Postonjski…

I to je, kažu upućeni, prilično točan opis čovjeka koji u CV-ju ima 42 nastupa u goričkom dresu. Istovremeno, nešto slično moglo bi vrijediti i za Merveila Ndockyta. Znaju to svi koji poznaju ovog 25-godišnjeg veznjaka Gorice, a potvrda je stigla dan poslije incidenta na društvenim mrežama. Video ove situacije, naime, objavljen je na Instragram stranici HRnogomet, a u komentarima su se javila oba aktera.

“Prvo, želim se ispričati svima koji će gledati ovaj video, pogotovo onima najmlađima, kojima ovo nije dobar primjer. Najvažnije od svega je užitak i ljubav prema igri koju komuniciramo prema ljudima, to je puno važnije od adrenalina koji nas nosi tijekom utakmice. Veliko hvala kapetanu Varaždina, čija je reakcija za primjer svima. Peace brate moj”, napisao je Ndockyt ispod objave, što je dovelo do reakcije Postonjskog:

“Peace bro!”

I tako je završena jedna na prvu gledano neugodna i neprimjerena situacija s terena. Uz više nego primjerene reakcije obojice, uz korektne i sportske isprike, uz pomirenje na terenu i izvan njega.

Bravo Igore, bravo Merveil!

Ova objava Dobri duh nogometa: “Zakačili” se na utakmici, pomirili se – na Instagramu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.