Prijava

Vaša prijava

Točno u podne: Košarkaši rano ustali pa zgrabili bodove ispod zadarske “peke”

[]

I dalje traje privikavanje na činjenicu da košarkaši Gorice više nisu dio elite, ali polako se već čovjek i navikne na praćenje njihovih avantura u drugom rangu hrvatske košarke. I na činjenicu da je donedavno putovanje u Zadar nudilo oglede s aktualnim prvakom Zadrom, dok po novome to znači da treba ustati rano ujutro, krenuti na put i odigrati utakmicu protiv Zadrove razvojne momčadi, kluba koji se zove Jazine Arbanasi.

U neobičnom terminu, točno u podne, uz dvoranu na Višnjiku kao jedinu poveznicu s nekim prošlim vremenima, Goričani su tako istrčali na parket i – odradili posao. Jazine Arbanasi upisali su obje pobjede na otvaranju sezone, ali ovoga puta nisu Zadrani imali pravu šansu. Odmah je Gorica odjurila na 12-2, okončala prvu četvrtinu s pet koševa viška, pa u drugoj dionici otišla na ogromnih 17 koševa viška.

U drugom poluvremenu razlika je u jednom trenutku otišla i na plus 22 za Goricu, nakon čega su i u domaćem taboru shvatili da povratka više nema. I da je Gorica ovoga puta za njih ipak prevelik zalogaj. Bilo je tako u prvom redu zahvaljujući razigranom i raspoloženom Viti Porobiću, koji je utrpao 28 koševa, a tome dodao i šest skokova te pet asistenija.

– Odigrali smo odličnu utakmicu kroz svih 40 minuta. Momčad je stvarno pokazala karakter, ostvarili smo prednost na početku i nismo je ispuštali do kraja utakmice. Cijelo vrijeme smo kontrolirali rezultat i radili smo sve što smo se i dogovorili. Bila je to izvrsna utakmica s naše strane i čestitam svim svojim suigračima na ovoj pobjedi – rekao je Porobić nakon što su Goričani upisali drugu pobjedu u trećoj utakmici prvenstva.

Pomogao je Porobiću i standardno dobri Jure Gunjina, sa 14 poena i šest skokova, dok je Kristijan Šutalo dodao deset koševa. Sasvim dovoljno za lijepu i vrijednu pobjedu.

– Čestitam mojim igračima na pobjedi i odličnom pristupu utakmici. Od prve minute utakmice bili smo koncentrirani, svaki igrač u sastavu dao je svoj doprinos pobjedi. Dobro smo trenirali, ispravili smo pogreške iz prošle utakmice i igrali bez grča. Ono što bih najviše istaknuo je dobra atmosfera unutar momčadi i timski duh koji nas nosi – kazao je zadovoljni trener Miron Češkić.

Poraz od KK Zagreba u prošlom kolu očito je bio jako dobro upozorenje za Goričane, koji će do prve domaće pobjede pokušati doći sljedećeg vikenda u sudaru s Crikvenicom. Nova pobjeda donijela bi i novu dozu optimizma, a toga je posljednjih mjeseci često nedostajalo u svim pričama o VG košarci…

Ova objava Točno u podne: Košarkaši rano ustali pa zgrabili bodove ispod zadarske “peke” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.