Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica srušila Hajduk i Dinamo, dovoljno da se opet okupi možda zanimljivo društvo

[]

Gotovo svake sezone HNK Gorica režira događaj o kome se onda dugo pripovijeda i lamentira u nogometnim krugovima. U srijedu 25. listopada u jednom lokalu u Velikoj Gorici, u kvartu koji domicilni stanovnici zovu i Mala Gorica, okupilo se možda zanimljivo društvo. Za istim stolom na večeri Toni Roić, dugogodišnji novinar i urednik u Sportskim novostima koji ujedno piše i za HNK Goricu, Igor Đuran novinar 01Portala, Dubravko Hrkovac prije nogometaš i golgeter više naših prvoligaških klubova pa i NK Radnika, Vitomir Štuban dopisnik Sportskih novosti i cityportala.hr te Mato Paviša također dopisnik Sportskih i portala kojeg ste upravo otvorili (na uvodnoj fotografiji s lijeva Štuban, Hrkovac, Đuran, Paviša i Roić).

Foto: Mato Paviša

Druženje od četiri sata proteklo je uglavnom u razgovorima o nogometu. Potpisnik ovih redaka pokušao je temu malo skrenuti i na žensku populaciju, ali nije išlo, pa je odustao (šala mala). Prvi je na udaru brojnih rasprava bio Toni Roić jer HNK Gorica je u tekućem prvenstvu dobila Hajduk i minule subote Dinamo. Roić je inače Dalmatinac s Hvara i bila bi senzacija da nije navijač Hajduka. Tako je Toni i dobio prvi bodlju kaktusa. Pitanje je bilo; da li je i Gorica sukrivac za smjenu trenera Leke u Hajduku a ustoličenje Karoglana? Odgovor je bio u stilu novinara profesionalca. Mišljenje Roića je da HNK Gorica ima momčad, struku i čelništvo kluba za velike dosege (plasman u Euro natjecanje) i u to svi u klubu moraju vjerovati. Hrkovac također vjeruje u to, ali naglašava da trenutna kvaliteta HNL-a nije sjajna, posebno takozvane velike četvorke.

Foto: Mato Paviša

Tijekom druženja gore spomenutima su svratili i predstavnici sudačke organizacije Zagrebačke županije Dalibor Meić i Dean Budić. Pavišu je zanimao budući ustroj 1. županijske lige istok, zapad i jug u sezoni 2024/25. Meić je obećao poslati detaljno pojašnjenje pa da možemo o detaljima upoznati i nogometnu javnost.

Bilo je vrlo zanimljivo i izlaganje Đurana o nogometnim događanjima iz čitave Zagrebačke županije. Igor je tu pravi ekspert jer poznaje svaki klub, predsjednika, trenera pa i igrače, a to je posebno zanimalo Roića koji u Sportskima uređuje i amaterski nogomet.

Foto: Mato Paviša

Štuban se pak prisjetio dana kad je preminuo legendarni Ivan Rubinić, čovjek koji je stvorio NK Vinogradar iz Mladine nedaleko Jastrebarskog. Roić, Štuban i Paviša vozili su se prema Vukomeričkim goricama na takozvanu Brešku malonogometnu ligu kad je stigla šokantna vijest. Roić je bio vezan uz taj klub (i Đuran) pa pamtimo i suzu u oku Tonija. Bilo je tada i vremenske strke jer je trebalo hitno poslati izvještaj u Sportske o tužnom događaju koji je šokirao nogometno Jastrebarsko i Mladinu pa i šire.

Nogometne teme petorke su se tako vrtjele filmskom brzinom i teško je sve spomenuti. Đuran je spomenuo rastanak Trnja i trenera Senada Harambašića, zatim ustoličenje Perice Vidaka u Lučkom.

Vrijeme druženja je brzo prošlo pa je najprije Štuban morao u noćnu smjenu, Đuran je također ima svoje obaveze. Po autora ovih redaka stigao je sin Miro negdašnji igrač Radnika i još nekih klubova, a onda je na kraju slučajno svratio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. Srdačan pozdrav sa svima i rukovanje. Krešo je također ranije dobro igrao nogomet, a kazao je da sada samo trči. Sportska figura to potvrđuje. Eto, brzo je prošlo ugodno nogometno popodne i dio večeri kojih ne bi bilo da nema HNK Gorice. Roića je pak u redakciju vozio Hrkovac, na redu je bila Liga prvaka.

Ova objava HNK Gorica srušila Hajduk i Dinamo, dovoljno da se opet okupi možda zanimljivo društvo se prvi puta pojavila na cityportal.hr.