Prijava

Vaša prijava

Završila je jubilarna 20. sezona Turopoljske lige trčanja, a najbrži su bili Josip, Jasna, Izidor i Jasminka

[]

Josip Martinović i Jasna Mikulić pobjednici su Turopoljske lige trčanja na stazi dugoj osam kilometara, dok su Izidor Vuković i Jasminka Zvonar na kratkoj stazi od četiri kilometara.

Dvadeseta sezona lige koju organizira Maraton klub Velika Gorica završila je u utorak 24. listopada zajedničkim trčanjem na novoj stazi kod bivšeg radara. Bilo je to deseto jesensko kolo i ukupno dvadeseto kolo ove jubilarne sezone. Unatoč laganoj kiši koja je padala na zadnjem se kolu okupilo 36 trkača i hodača u svim kategorijama.

– Josip je jedan od petero trkača koji su sudjelovali u svih 20 kola ove godine. U proljeće je pobijedio svih deset puta, a u jesenskom dijelu pobjednik je bio triput. Ukupno su tijekom sezone na dugoj stazi trčala 23 muškarca. Kod žena ta brojka je samo šest, no to ne umanjuje vrijednost pobjede Jasne, koja je bila najbrža u svih svojih osamnaest nastupa – istaknuli su iz Maraton kluba.

Foto: Maraton Klub Velika Gorica

Na kratkoj stazi u ženskoj konkurenciji je zabilježen najveći porast broja natjecateljica, jer u proljeće ih je trčalo ukupno trinaest, a do kraja sezone taj se broj popeo na 23.

Osim odraslih trkača, na završnoj svečanosti nagrađeni su i djeca trkači te hodači. Iva Tisanić i Zvonimir Vilček su se nahodali po našoj stazi i zaslužili pehare, a nadamo se da će nekad i potrčati. U dječjim kategorijama pobjednici su Maja Kovač kod djevojčica i Marko Terzić kod dječaka. Kod djevojčica nagrađene su još Roza Biškup i Maris Štriga. Kod dječaka nagrade su dobili još Luka Mihić i Kristijan Barun. Detaljan izvještaj možete pročitati ovdje. 

Ova objava Završila je jubilarna 20. sezona Turopoljske lige trčanja, a najbrži su bili Josip, Jasna, Izidor i Jasminka se prvi puta pojavila na cityportal.hr.