Prijava

Vaša prijava

Sve je spremno za derbi! Lukavec uz birtiju prema vrhu, Kurilovcu drama sa Zelinom

[]

Kako se bliži jedini turopoljski derbi u 3. NL Centar, ogled Lukavca i Kurilovca na Lukavellu sljedećeg vikenda, sve se više priča o toj utakmici, pa su čak i ogledi ovoga kola najavljivani nešto tiše, kao stepenica prema nama najzanimljivijoj utakmici četvrtoligaške jeseni. Međutim, odnosilo se to samo na turopoljske nogometne spike, jer u oba kluba očito su se vrlo ozbiljno pripremali za ono što ih je čekalo – Lukavčane gostovanje kod Ponikvi, a Kurilovčane domaći ogled sa Zelinom.

Oba ta susreta smještena su u jednu posebnu velikogoričku nogometnu subotu, u kojoj su svi pogledi bili upereni prema Gradskom stadionu, na kojem je Gorica u nešto kasnijem terminu nanijela prvi poraz Zoranu Zekiću otkako se vratio na klupu Osijeka. No velik posao naši su nogometaši odradili i u uvertiri toj utakmici, Kurilovec i Lukavec dali su sve od sebe da upotpune pobjedničku subotu pa u tome na kraju i uspjeli…

Na Udarniku je gostovala Zelina, na čelu s iskusnim trenerom Borisom Perkovićem, a uoči ovog susreta njegov kolega s kurilovečke klupe, Stjepan Bašić, mučio se s izostancima. Nije mogao računati na standardni i vrlo važni trojac Sedlaček – Ćosić – Čurek, pa je bilo tu i kemijanja, pokušavanja traženja rješenja, a sve skupa pokazalo se – pogođenim!

Vilim Blagoev zauzeo je mjesto u vrhu napada pa već u prvih 35 minuta maksimalno opravdao povjerenje. Kurilovčani su poveli njegovim prvim golom u 21. minuti, a potom i povećali svoje vodstvo u 35. Činilo se u tim trenucima da će se na Udarniku gledati odrađivanje posla do kraja, no komplikacije su se pojavile već u 40. minuti, kad su gosti zabili i prepolovili svoj zaostatak. Početkom nastavka, već u 50. minuti, Josip Colarić je još jedanput zatresao domaću mrežu i stvari su se vratile na početak.

U posljednjih 40 minuta utakmice i jedni i drugi željeli su doći do trećega gola, do sva tri boda, a u takvoj igri kao na traci su se izmijenjivale situacije pred jednim i drugim golom. Potez odluke povukao je u 81. minuti Nigerijac Elijah Chukwu Chikwado, poslao je i treću loptu iza leđa Dominika Picaka, golmana s prvoligaškim iskustvom, te donio Kurilovcu šestu pobjedu u sezoni.

Istovremeno, do svoje sedme pobjede putovali su nogometaši Lukavca. U zagrebačkim Gajnicama čekale su ih Ponikve, protivnik kod kojeg su Lukavčani otišli po bodove, osokoljeni sjajnim nizom u kojem se nalaze, ali inicijalni plan krenuo je po zlu već u prvoj minuti. Vlado Berić izmaknuo je pažnji gostujuće obrane i ekspresno doveo Ponikve u vodstvo.

Međutim, ekspresan je bio i lukavečki odgovor, pa je već u trećoj minuti rezultat opet bio na početku. Antonijo Vujičić postigao je svoj drugi gol ove sezone, izjednačio na 1-1 i najavio ludu utakmicu s gomilom golova. Međutim, nije se dogodilo…

Prvi sljedeći, a ujedno i posljednji gol na utakmici, odlučujući, pao je u 30. minuti. Marko Grdenić, lukavečki Francesco Totti, cijele prošle sezone nije se upisao u strijelce, nije u tome uspio ni u uvodnih 12 kola ove sezone, da bi upravo u Gajnicama dočekao svoj premijerni gol u 3. NL Centar. Potpuno u skladu s njegovim značajem za momčad, taj premijerni pogodak bio je i pobjednički, vrijedan tri boda.

I ponovno se iz lukavečke svlačionice zaorila poznata pjesma Vatrogasaca “Kad dođem ja”, omiljena glazbena numera među igračima koje vodi Siniša Idrizi, pri čemu nema nikakve veze što se u njoj puno više priča o birtiji nego o nogometu. Ponekad ionako jedno bez drugoga ne ide…

Lukavec je tako došao na 25 bodova, upisao i treću uzastopnu pobjedu te skočio na nevjerojatno treće mjesto na tablici. U posljednjih šest utakmica Lukavčani su uzeli 16 od mogućih 18 bodova, posljednji poraz doživjeli su sad već davnog 30. rujna i u najboljoj mogućoj formi dočekuju okršaj s Kurilovcem sljedećeg vikenda.

Kurilovčani, pak, turopoljski derbi čekaju kao deveta momčad lige, s prikupljenjih 19 bodova, šest manje od Lukavca, ali i s jasnim namjerama da u susjedstvo dođu nešto uzeti, nešto odnijeti kući. Što će to točno biti, doznat ćemo sljedeće subote od 14.15 sati na Lukavellu…

Ova objava Sve je spremno za derbi! Lukavec uz birtiju prema vrhu, Kurilovcu drama sa Zelinom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.