Prijava

Vaša prijava

Sjajan rukomet, dramatičan poraz: Goričani promašili bod sa zvukom sirene

[]

Trebalo se po prvotnom planu igrati u subotu, u večernjem terminu, ali zbog europskih obaveza protivnika rukometaši Gorice su protiv Sesveta igrali u srijedu navečer. I valjda je moralo biti tako, jer ispalo je da se igra točno na treću godišnjicu posljednje goričke pobjede u sudarima s rivalom sa zagrebačkog istoka. Priča bi ispala još i puno bolja da je taj niz utakmica bez pobjede protiv Sesveta ovom prilikom završio, ali nije ovo savršen svijet…

Gorica je bila bez pomoći Jure Čakarića, ali i s nekom novom energijom, koju je donio novi trener Tomislav Mesarov. Debitirao je Tomo uvjerljivom pobjedom protiv Karlovca doma, držao “za jaja” Zagreb na poluvremenu, pa ipak potpisao visok poraz na kraju, a ovoga puta protivnik je bio treći klub u hrvatskom rukometnom poretku. Posljednje dvije sezone Sesvećani su se i definitivno prometnuli u treću snagu domaćeg rukometa, odmah do nedodirljivih Zagreba i Nexea, što se nekako i poklapa s ovim crnim goričkim nizom iz uvoda, pa su i u Veliku Goricu došli u statusu blagog favorita.

S druge strane, Gorica je jedina ove sezone “ukrala” bod Sesvećanima, koji su gubili samo od Zagreba, a remizirali (33-33) samo s Goricom, i to na svom parketu.

– Bez obzira na trenutačnu situaciju, uvijek se te naše utakmice nekako svedu na gol ili dva, na pogrešku ili dvije viška – konstatirao je trener Sesveta, legendarni Igor Vori, nakon još jednog u nizu ogleda s takvim karakteristikama.

Sesvete su bolje krenule u utakmicu, već u osmoj minuti imali su gosti četiri gola viška, no gorička serija 7-1 okrenula je stvari i dovela Laljeka, Cekovića i društvo na plus dva. Do poluvremena su opet Sesvete otišle na četiri razlike, a do velikog odmora momčad trenera Mesarova spustila je zaostatak na minus dva. Unatoč tome što su golmani u prvih 30 minuta uspjeli obraniti samo jednu (?!) loptu, i to u 28. minuti. Sesvetski golmani, s druge strane, imali su ukupno – dvije obrane!

Nakon sedam minuta nastavka okončan je novi preokret, Gorica je došla do rekordna tri gola viška, ali ni to nije potrajalo. Sesvećani su preuzeli kontrolu nad rezultatom i u zadnju minutu ušli s tri gola prednosti. Ali ni tu nije bio kraj! Krenulo je “ganjanje” po terenu, gorička obrana čovjek na čovjeka odradila je posao i nekoliko sekundi prije kraja Gorica je dobila priliku za izjednačenje. Lopta je došla do Roka Malina na lijevom krilu, no njegov šut sa zvukom sirene završio je pokraj stative…

I Sesvete su proslavile novu, osmu pobjedu iz 11 utakmica. U svojih 11 Goričani su doživjeli i šesti poraz, još jedan minimalan, tijesan, dramatičan…

– Odigrali smo dobru utakmicu, dobro smo se i pripremili, ali znali smo da nas čeka jako teška utakmice. Sesvete imaju kvalitetnu momčad, jako puno individualne kvalitete, i za dobiti ih treba odigrati ipak malo bolje od ovoga, treba biti na svom maksimumu. Nažalost, ostali smo bez bodova u još jednoj tijesnoj završnici i sad preostaje jedino okrenuti se onome što je ispred nas – rekao je Hrvoje Pekera, desna ruka trenera Mesarova.

Nije ovoga puta pomogla ni spektakularna večer kapetana Hrvoja Cekovića, koji je Sesvetama utrpao 12 golova. Ivan Laljek pomogao je sa svojih osam, ponovno je iskusni dvojac vukao, ali ostala je Gorica za korak kratka. I okreće se gostovanju kod Moslavine, do kojeg je cijelih deset dana. Dovoljno za predahnuti, pripremiti se i – početi pobjeđivati! Bude li Gorica i u nastavku sezone ovakva kao u srijedu navečer, problema neće biti…

Ova objava Sjajan rukomet, dramatičan poraz: Goričani promašili bod sa zvukom sirene se prvi puta pojavila na cityportal.hr.