Prijava

Vaša prijava

Hrvatski borci i borkinje rasturili Svjetsko prvenstvo u kickboxingu-osvojili 10 zlata!

[]

Sa Svjetskog prvenstvu u kickboxingu, održanog u Portugalu (Wako Kickboxing World Championship) stižu sjajne vijesti – naši borci i borkinje izborili su 10 zlatnih medalja čime su ostvarili najveći uspjeh u povijesti ovog sporta otkako je Hrvatske! I to u konkurenciji 1670 sportaša iz 70 zemalja.

Nove svjetske prvakinje postale su Ana Stojanović u ringu, te Lucija Regvat na tatamiju, a kod muških, Antonio Krajinović i Ivan Bertić u ringu. Nažalost, svoje finalne borbe izgubili su Nikica Radonić, Ante Verunica i Anto Širić, piše portal fightsite.hr.

Svjetske prvakinje dan ranije na istom prvenstvu postale su i Helena JurišićLucija Bilobrk i Ana Bajić u ringu, a Elizabeta Crnković na tatamiju. Svjetski prvaci su pak Andrej Kedveš i Luka Žuljević u ringu.

Sve naše svjetske prvakinje i svjetski prvaci su junakinje i junaci, bilo koga izdvajati ne bi imalo previše smisla, ali držimo da jedan borac mora dobiti posebnu pohvalu. Antonio Krajinović, sjajni, žestoki udarač postao je prvak svijeta s najviše borbi na kompletnom prvenstvu. Nije bio među nositeljima, odradio je pet borbi i na kraju uzeo zlato u sjajnom finalu protiv favorita, borca iz Ukrajine! Čuli smo da je jedan od rijetkih boraca u povijesti na amaterskom prvenstvu došao do naslova svjetskog prvaka s toliko borbi! Od Hrvata to nikada nitko nije napravio. Popularni Krajina tako je zauvijek ušao u povijest hrvatskog kickboxinga, piše fightsite.hr.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/ Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, Portugal 2023./KickboxingFB

Ova objava Hrvatski borci i borkinje rasturili Svjetsko prvenstvo u kickboxingu-osvojili 10 zlata! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.