Prijava

Vaša prijava

Drugoligaška košarka subotom navečer: Bilo je i boljih provoda od prijenosa iz Pule…

[]

Bilo je u nekim davnim vremenima i boljih, dinamičnijih načina za trošenje ovog termina, ali ove je subote navečer karta pala na nešto sasvim drukčije. Zavedeni teorijom da u životu uvijek treba isprobati nove stvari, ove smo subote navečer kliknuli na YouTube, upisali “HKS TV” i jednim klikom miša otputovali u Pulu, na utakmicu devetoga kola drugog razreda hrvatske košarke…

Košarkaši Gorice, naime, gostovali su u najvećem istarskom gradu, gdje ih je dočekao klub koji se zove KK Stoja. Isto ime nosi i omanji poluotok u Puli, a u ovom posebnoj prilici Goričane su domaćini dočekali kao posljednja momčad na tablici natjecanja koje službeno nosi ime Prva muška liga. Dočekali su Puležani goste iz Turopolja s određenim respektom, jer Miron Češkić doveo im je momčad koja je dobila tri posljednje utakmice, koja se s omjerom 6-2 drži u vrhu tablice, što je u usporedbi s njihovih 1-7 izgledalo svemirski.

Međutim, ispalo je da su se ove subote navečer bolje proveli – Puležani.

Već od samog početka moglo se i naslutiti da će biti tako. Stoja je odmah povela 7-0, u jednom trenutku bilo je i 11 razlike za domaćina, a na kraju prve četvrtine Gorica je ipak prišla na minus tri. Slična priča nastavljena je i u drugoj dionici, koju je Gorica okončala sa samo minus jedan, pa onda i u trećoj, koja je završila s dva poena viška za domaći sastav.

Gorica niti u jednom trenutku nije uspjela prijeći u vodstvo, preuzeti utakmicu u svoje ruke, no stalno je bila blizu. I očekivalo se da će iskustvo i kvaliteta konačno napraviti razliku u zadnjih deset minuta, ali od svega toga ipak – ćorak. Serijom 11-2 na otvaranju četvrte četvrine domaćin je otišao na sigurnu udaljenost i mirno priveo utakmicu kraj. I nanio Gorici treći poraz u prvenstvu te najmanje jednom gledatelju dao za razmisliti koliko se bolje moglo iskoristiti vrijeme uloženo u praćenje goričke patnje u Puli.

– Cijeli tjedan upozoravao sam igrače da je Stoja opasan protivnik i da ovo neće biti lagana utakmica. Došli smo u Pulu sa skraćenom rotacijom, jer je Jure Gunjina ozlijedio gležanj, a i Stoja je odigrala jako dobru utakmicu i zasluženo došla do pobjede. Na nama je da analiziramo naše pogreške i pokušamo sljedeći tjedan odraditi bolje – kazao je trener Češkić.

Uz sve ostale probleme, Goričani su ovoga puta i kriminalno loše gađali slobodna bacanja, pa je ispalo da su i oni (40%) i protivnik (42%) imali bolji postotak šuta za tricu nego naši košarkaši iz slobodnih bacanja (četiri od 11, što je 36 posto?!). Na kraju, Vito Porobić i Martin Klepo ubacili su po 16 koševa, dok su ubojice goričkih ambicija u žutom dresu Stoje bili stanoviti Aleksa Matić i Sandro Kordiš s 21, odnosno 20 poena.

U sljedećem kolu naši košarkaši opet gostuju, ovoga puta kod Samobora, za koji igra i Kruno Simon.

Ova objava Drugoligaška košarka subotom navečer: Bilo je i boljih provoda od prijenosa iz Pule… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.