Prijava

Vaša prijava

Godina top, a za kraj – flop! Gorica bez “pola momčadi” okončala sjajan niz…

[]

Na kraju jedne lijepe jeseni, ali i posebne godine u životima nogometaša Gorice, stigla je i utakmica nešto drukčija od ostalih. Cijele ove jeseni ozljede i kartoni u najvećoj su mjeri zaobilazili gorički kadar, da bi sve došlo na naplatu u zadnjem kolu polusezone. Ozlijeđenim Ndockytu i Majstoroviću u rubrici nedostupnih pridružili su se kartonirani Krizmanić, Mrzljak i Jurić, pa u posljednji trenutak i bolesni Mitrović, što je dovelo do velikih glavobolja za trenera Jeličića pri slaganju kadra za ovaj susret.

Nažalost, glavobolje je treneru Dinku ovog prosinačkog poslijepodneva zadavala i prezentacija njegove momčadi na terenu…

Na samom otvaranju još je sve to skupa nekako i izgledalo, zaprijetila je Gorica solidnim slobodnjakom Pršira, koji je također bio na rubu da zbog problema s mišićem propusti ovu utakmicu, ali tamo negdje od dvadesete minute Varaždin je krenuo koristiti sve slabosti domaćina. A bilo je ovom prilikom koliko ti srce želi, što automatski znači i da je problema pred Banićem bilo puno i previše.

Pokušavali su Varaždinci doći do vodstva na sve moguće načine, imao je golman Gorice pune ruke posla, taj je posao odrađivao na uobičajno visokoj razini, a pomagale su Gorici i dobre vile. Lopte su fijukale oko domaćega gola, redali su se korneri za Varaždin, a jedan od gostujućih pokušaja završio je i na prečki. Gorica, s druge strane, prema naprijed nije uspjela povezati doslovno ništa, golman Varaždina Oliver Zelenika nije imao praktički niti jednu priliku za dokazivanje…

S obzirom na sužene mogućnosti na klupi, trener Jeličić na poluvremenu je zamijenio samo jednog igrača, iako je vjerojatno poželio zamijeniti većinu. Ovako, ušao je Ilečić umjesto Munksgaarda, ali ta je promjena bila samo načelna, jer promijenilo se nije apsolutno ništa. Odnosno, promijenilo se, ali na lošije, jer nije prošlo dugo, a Varaždinci su svoje prilike počeli koristiti.

Serija je krenula u 59. minuti, malo nakon što su gosti još jedanput pogodili okvir gola. Otvorilo im se nakon nešto manje od sat vremena igre, kad je Michele Šego uspio progurati loptu ispod Banića i dovesti Varaždin u više nego zasluženo vodstvo. A tu je negdje počeo i konačni pad Gorice, koji je obrise ružnog poraza dobio u samo dvije minute, po brzom postupku.

Prvo je u 70. minuti Raspopović zakačio igrača Varaždina u kaznenom prostoru i sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku. Provjera u VAR sobi potrajala je dvije minute, nakon čega je odluka i potvrđena, a rezultat je na 2-0 povisio Domagoj Drožđek, koji je samo minutu potom golu dodao i asistenciju. Projurio je još jedanput po lijevom krilu, pronašao Frana Brodića na drugoj strani, a bivši igrač Gorice još jedanput je zabio Gorici i zaključio priču.

Dao je do kraja Jeličić priliku i stoperu Matkoviću, kao i 18-godišnjem Senegalcu Aroni Fallu, a gol kakve-takve nade potpisao je Tim Matavž u 80. minuti. Živnula je u tim trenucima Gorica, probudila se neka nova energija, ali odmah je bilo jasno da se sve to skupa dogodilo – prekasno. Pokušavali su Goričani do kraja doći do drugoga pogotka, koji bi do kraja probudio nadu u povratak, no Varaždinci su se dobro i organiziralo branili, pa u završnici i obranili.

Stao je tako sjajni gorički niz utakmica bez poraza na domaćem terenu, niz koji je stigao do brojke 17 i kojeg će biti vrlo zahtjevno “skinuti” u budućnosti. Šteta, nije ovo bio pravi način za završiti godinu poput ove, pa jedini dojam koji ostaje kaže da je sreća što je polusezona gotova. Iako, bilo bi još bolje da je završila 90 minuta ranije…

Sad je vrijeme za predah, a pripreme za proljeće u HNL-u krenut će odmah nakon Božića. Prva utakmica drugog dijela sezone na rasporedu je 23. siječnja, u Veliku Goricu stiže Sopićeva Rijeka.

Ova objava Godina top, a za kraj – flop! Gorica bez “pola momčadi” okončala sjajan niz… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Britanski influenceri oduševljeni zelenim zagrebačkim prstenom