Prijava

Vaša prijava

Oslabljene i uvjerljive! Rukometašice Udarnika proljeće otvorile uraganski

[]

Fantastičan prvi dio sezone u izvedbi rukometašica Udarnika donio je pregršt zadovoljstva tijekom jeseni, pobjede su se nizale i sve je izgledalo gotovo idilično, da bi zimska stanka otkrila i drugu stranu medalje. Financijski moćniji klubovi poput hijena su krenuli na Udarnikovu ekipu, mnogi su upravo u Velikoj Gorici vidjeli priliku da se pojačaju, a u našem klubu nisu imali druge opcije nego – nastaviti raditi. I pokriti se onime što im je na raspolaganju.

Uz odlaske nekoliko igračica, došlo je do promjene i na klupi, budući da je Dario Zrnić prebačen na rad s mlađim kategorijama, spreman da svoje bogato znanje prenese na talentiranu generaciju Udarnikovih djevojčica, a prvu ekipu preuzela je Martina Vugrinović. U svemu tome, mnogi su se pribojavali kako će doći do neke vrste raspada, da će Udarnik potonuti u rezultatskom smislu, ali prva utakmica u nastavku prvenstva donijela je sasvim drugu sliku.

Udarnik je i dalje itekako živ i spreman na borbu, a prva potvrda takvoj tezi stigla je na gostovanju kod Sloge u Svetoj Nedelji. Drukčija ekipa Udarnika zadržala je iste navike, pa je došla do pobjede s visokih 17 razlike, dopustivši protivnicama samo 15 pogodaka. Pomoglo je, naravno, i to što je s druge strane bila daleko najlošija ekipa lige, budući da je Slogi ovo bio 12. poraz iz jednako toliko utakmica, ali poslužilo je to i kao ohrabrenje za sve ono što slijedi našim rukometašicama.

Golovima Magdalene Jurić, Bernarde Mostarlić i Ive Žerdin Udarnik je već na startu otišao na 6-0 i više se nije osvrtao. Već u 23. minuti, nakon gola Doroteje Kontrec, semafor je pokazivao deset golova razlike (14-4), a na predah su naše djevojke otišle s devet razlike. Na tim razinama domaći sastav uspjevao se održati sve do 52. minute, kad je bilo 25-15 za Udarnik, da bi u samoj završnici igračice trenerice Vugrinović postigle još sedam pogodaka i došle do visoke, lijepe i uvjerljive pobjede.

Najefikasnija u udarničkim redovima na kraju je bila Magdalena Jurić sa šest pogodaka, pet puta precizna je bila Bernarda Mostarlić, a četiri gola zabila je Iva Žerdin. Čak jedanaest igračica na koncu je upisalo svoje ime u listu strijelaca, a to je podatak koji nudi nadu da će se i u nastavku sezone stvari razvijati kudikamo bolje od predviđanja.

Nešto bolju sliku o snazi “renoviranog” Udarnika dobit ćemo već sljedećeg vikenda, kad u Velikoj Gorici gostuje Jamnica, pa onda i tjedan dana poslije protiv Umaga u gostima. U oba slučaja radit će se o protivnicama iz donjeg dijela tablice, idealnima da se ulovi još bolji ritam uoči zahtjevnijih protivnika koji će dolaziti na red u ostatku sezone.

Najvažnije od svega, ni nakon teške zime, za rukometašice Udarnika – nema zime!

Ova objava Oslabljene i uvjerljive! Rukometašice Udarnika proljeće otvorile uraganski se prvi puta pojavila na cityportal.hr.