Prijava

Vaša prijava

Velikogorički Radnikovci neočekivano odlaze, preminuo Marin Stević Lima

[]

Legende negdašnjeg NK Radnika iz Velike Gorice (bogata povijest od 1945. do 2009.) neočekivano zauvijek odlaze, ali nažalost i puno prerano. Ne tako davno ispratili smo na vječni počinak Zdravka Zobeca Žagu (70 godina), a nova šokantna vijest opet se proširila nogometnom Velikom Goricom pa i cijelim Turopoljem. Preminuo je Marin Stević Lima, rođen 10. travnja 1960. Mile Danilović bio mu je u Radniku suigrač i prijatelj od malih nogu i vjerojatno je najkompetentniji progovoriti o frendu Limi.

Na slici: Marin Stević i Mile Danilović

– Igrali smo zajedno još u podmlatku u legendarnoj Kolarevoj. Marin je od samog početka karijere u Radniku bio zapažen po mnogim nogometnim karakteristikama pa su ga zapazili i u Dinamu Zagreb. Igrao je za modre u 2. momčadi takozvanog “malog Ajaxa” po uzoru na tada moćni i kvalitetni klub iz Amsterdama. Vratio se u Radnik i tu ostavio dubok trag jer je doma igrao s prekidima desetak godina. Bio je kao kapetan momčadi i uzor mlađim igračima (na uvodnoj fotografiji stoje s lijeva: Branko Pavlica, Igor Čalo, Zoran Joksović, Mario Štoos, Krešo Bronić i Marin Stević (kapetan). Dolje s lijeva: Vlado Deželić, Ivica Senzen, Krešo Marušić, Dubravko Hrkovac i Mišo Majurec). Marin je još igrao za Iskru iz Bugojna i tada vrlo kvalitetni Zagreb. Redovito je pratio HNK Goricu, a kao navijač znao je potegnuti i na gostovanja -otkrio nam je Mile Danilović.

O Marinu Stević Limi svoje je kazao i negdašnji suigrač Dubravko Hrkovac.

– Bio sam tada vrlo mlad igrač Radnika a Marin kapetan momčadi. Dobro sam zapamtio sve njegove dobronamjerne savjete, bodrenje, a mogu kazati da smo mi mlađi imali što naučiti od Lime. Bio je teško prolazni stoper jer je bio žustar, borben, požrtvovan do bola, a u duši dobar, nenametljiv i pošten. Suigrači su ga cijenili i voljeli jer je živio pomalo na boemski način, a mislim da je zaslužio veću pozornost ljubitelja nogometa u Velikoj Gorici – mišljenja je Hrkovac.

To je nažalost tako. Tek kad netko ode, obično pomislimo da je isti zaslužio mnogo više. U svakom slučaju, Lima počivaj u miru. Sahrana je u ponedjeljak 19. veljače u 14 sati na groblju u Velikoj Gorici.

Ova objava Velikogorički Radnikovci neočekivano odlaze, preminuo Marin Stević Lima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.