Prijava

Vaša prijava

Maraton klub Velika Gorica na Ključiću organizira 1. Turopoljsku trail utrku

[]

Maraton klub Velika Gorica 1. rujna organizira prvu Turopoljsku trail utrku na Ključić brdu. Logična je to nadogradnja klupske Turopoljske lige trail trčanja, a trail trkači natjecat će se na tri staze – dugoj od 24 kilometra, kratkoj od 17 kilometara i rekreativnoj od 8 kilometara.

– Našu poznatu TLTT stazu, čiji je jedan krug dugačak oko četiri kilometra, na utrci ćemo istrčati dvaput i ta dva kruga čine Rekreativnu stazu. Kratka i Duga staza imaju start na istom mjestu kao i Rekreativna, na livadi kod Izletišta Ključić brdo, a nakon prvog spusta i petstotinjak metara skreću lijevo, uzbrdo prema Poučnoj stazi Šumarici – ističu iz kluba.

A trkači na Dugoj stazi će još jednom skrenuti lijevo nakon preskakanja potoka Bunica i kraćeg uspona te potom otići do Krušaka i onda preko šume do naselja Kolarci. Vraćaju se potom do Šumarice, gdje se opet spajaju Duga i Kratka staza. Obje staze nakon toga idu šumom do Žitkovčice i makadamom do asfaltne ceste koja ide prema Kozjači.

– Asfalta nema puno jer Duga staza skreće lijevo prema Čakancu i nakon petkilometarskog kruga dolazi na vrh i vidikovac Lakovica, na kojem se opet spaja s Kratkom stazom. Obje staze potom idu po livadama, šumarcima i potocima do Ključić brda, a u zaseoku Rasteg se dolazi na završna tri kilometra TLTT staze – dodaju iz Maraton kluba.

Prijave su otvorene sve do 16. kolovoza, a više informacija pronađite ovdje.

 

Ova objava Maraton klub Velika Gorica na Ključiću organizira 1. Turopoljsku trail utrku se prvi puta pojavila na cityportal.hr.