Prijava

Vaša prijava

Stao savršeni niz: Debeli minus, kasni povratak i poraz u Draženovu domu

[]

Šest pobjeda iz šest utakmica odigranih u 2024. godini imali su košarkaši Gorice, samopouzdanje je naraslo do neba, ali nije uzalud trener Miron Češkić uoči utakmice protiv Hermes Analitice upozoravao:

– Moramo biti jako oprezni! Ako oni uđu u šutersku seriju, mogu svakoga dobiti…

Goričani su u utakmicu igranu u Domu Dražena Petrovića ušli sa 13 pobjeda i pet poraza, dok su “analitičari bili na omjeru 7-10, željni što prije odagnati i posljednje dvobje po pitanju ostanka u ligi. Prepuni motiva ušli su i u ogled s trećeplasiranim sastavom prvenstva, zahuktale Gorice, koja ovaj put nije bila prava. Ponudili su naši košarkaši šansu protivniku, a protivnik je to iskoristio.

Ta šansa prije svega je stigla kroz pristup u obrani, pogotovo u prvoj polovici utakmice, kroz koju je Hermes zatrpao gorički koš sa 52 poena. Druga četvrtina zaključena je serijom domaćina od 10-0, što je dovelo do u tom trenutku rekordnih minus 15 za Goricu, ali ubrzo je i taj rekord oboren. Na početku nastavka bilo je i 17 razlike, što je bila najniža točka na kojoj se Gorica našla u ovoj utakmici.

Tu je negdje krenuo povratak u utakmicu, u prvom redu na krilima Vite Porobića i Kristijana Šutala. Događalo se to malo po malo, gotovo i presporo, ali dovelo je do toga da je 80 sekundi prije kraja Gorica konačno uloviti protivnika. Na semaforu je svjetlilo 77-77, činilo se da je Gorica u puno boljem momentumu, ali sve je otišlo kvragu nakon dvije vezane trice Josipa Škare, pri čemu prva spada u red “nemogućih”, teškim šutom na isteku napada…

Imala je Gorica novu šansu za poravnanje kod rezultata 87-84, ali trica Porobića ostala je na obruču i kroz dovršetak serijala slobodnih bacanja Hermes je došao do velikog skalpa.

– Energetski nismo dobro stajali na terenu u prvom poluvremenu i to je omogućilo domaćinu da nas uvede u svoj ritam. Radili smo previše pogrešaka, a obrambeni skok nam je zakazao, pa smo poluvrijeme završili sa čak 52 primljena poena. U drugom poluvremenu smo zaigrali puno bolje, ulovili zaostatak, ali nedostajao je još završni korak za potpuni preokret. Čestitam ekipi Hermes Analitice na pobjedi, a pred nama je tjedan dana da se što bolje pripremimo za sljedeću utakmicu protiv Mladosti – rekao je trener Češkić.

Martin Klepo ubacio je 16 koševa u prvom porazu u ovoj godini, 14 je dodao Jure Gunjina, 13 je zabio Fran Došen, ali prvo ime Gorice bio je Vito Porobić. Pokušavao je, vukao, zabijao teške šuteve, na kraju završio na 25 koševa, ali nije bilo dovoljno.

– Dogodilo se sve na što nas je trener upozoravao ovaj tjedan i prije utakmice. Naš loš pristup od početka Hermes je kaznio tricama i lakim poenima i do kraja nismo uspjeli nikako slomiti domaćine, unatoč velikoj borbi koju smo pokazali. Čestitam im na pobjedi, a nama ostaje da analiziramo svoje pogreške i učimo na njima u idućim utakmicama – kazao je Porobić.

Stao je tako sjajan niz, ali ništa se dramatično nije dogodilo. Gorica je i dalje treća momčad na tablici, vodeći dvojac je bio i ostao na sigurnoj udaljenosti, a prilika za popravljanje dojma stiže već u subotu, U goste našim košarkašima dolazi zagrebačka Mladost, odnosno druga momčad Cedevite Junior.

Ova objava Stao savršeni niz: Debeli minus, kasni povratak i poraz u Draženovu domu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.