Prijava

Vaša prijava

Bijes i očaj u Mraclinu, Vukovinom vozi šestica, Gradićima bod u gostima

[]

Tri potpuno različite priče nude pogledi iz kuta tri naša predstavnika u petom rangu natjecanja, odnosno u 4. NL Centar. Tri različita raspleta u rezultatskom smislu, jer pokrili su Jelačić, Gradići i Mraclin sva tri “znaka”, ali i tri vrste okusa u ustima nakon što je sve završilo. Pa je možda najbolje početi s onima koji su okus u ustima popravljali – nazdravljajući!

Na otvaranju drugog dijela prvenstva nogometaši Bana Jelačića u Vukovini su dočekali posljednju momčad lige, Croatiju iz Hrastja. Bilo je tu uključeno i vraćanje nekih dugova, jer gosti iz Hrastja jesenas su došli do samo dvije pobjede, a jedna od njih ostvarena je baš protiv Jelačića, u prvoj utakmici sezone, u trenerskom debiju Hrvoja Jančetića. Jednu polusezonu kasnije, Jelačić je do vrha napunio mrežu gostiju i slavio s visokih 6-1.

– Odigrali smo jako dobru utakmicu, sve čestitke dečkima na odrađenom poslu. Nećemo poletjeti nakon ovoga, svjesni smo i da je kvaliteta protivnika takva da su nam dozvolili puno toga, ali zabiti šest golova nekome nije lako ni na školskom igralištu. Raspucali smo se, dobili potvrdu da smo dobro odradili pripremno razdoblje i na kraju postigli golova tih šest golova. A tijekom cijele jeseni, usporedbe radi, zabili smo ih ukupno 11 – kaže trener Hrvoje Jančetić, svjestan da je još puno posla pred njim i njegovim igračima u pokušaju da se sačuva status u ovom rangu.

– Dobro smo krenuli, to je uvijek važno, ali čeka nas još 14 utakmica, puno je to još nogometa. Za početak, u ovih sljedećih pet-šest vidjet ćemo gdje smo. Prvo idemo u Kerestinec, a TOP je odmah iza nas, direktni suparnik, nakon toga nam dolazi drugoplasirani Naftaš Ivanić, pa idemo trećeplasiranoj Rugvici, pa je doma Vrbovec, koji je također gore, nakon toga i Libertas… Bit će i nakon toga prostora za skupljanje bodova, ali bilo bi sjajno nastaviti u ovom ritmu, koji smo ulovili još krajem jeseni. Tad smo dobili tri zadnje utakmice, tako da smo u seriji od četiri pobjede, a što će se događati u onome što slijedi, tek ćemo vidjeti – dodao je Jančetić.

Zadnja Croatia tako se nije dobro provela u svom prvom proljetnom ispitu, ali nama je puno važnije da su predzadnji Gradići imali bitno uspješnije otvaranje. U situaciji u kojoj je svaki bod presudno važan, naravno da isto vrijedi za bod osvojen u gostima, što se ovom prilikom dogodilo u Popovači, kod protivnika iz gornjeg dijela tablice.

Povela je momčad trenera Zorana Tomčića u 30. minuti preko Marka Preradovića, čuvala tu prednost sve isteka prvog sata igre, ali u 62. minuti obrana je popustila i Moslavac je izjednačio na 1-1, što se pokazalo i kao konačan rezultat. Bio je to deseti osvojeni bod za Gradiće, četiri je to više od posljednje Croatije, jednako kao Topusko, tri manje od Lekenika… U prijevodu, Gradiće čeka teška i neizvjesna borba za ostanak, koje će svoj prvi sljedeći nastavak dobiti u domaćem okršaju sa Stupnikom idućeg vikenda.

A idućeg vikenda svoje će rane pokušati zaliječiti i u Mraclinu. Peta momčad lige gostovala je na otvaranju proljeća kod lidera, Tigra iz Svete Nedelje, i doživjela poraz koji posebno boli. Rezervni golman Sonny Boy Dražić dobio je na kraju i crveni karton zbog prigovora s klupe, a sve što se događalo u porazu 1-0 Mraclinci su saželi u objavi na društvenim mrežama.

Okus u ustima nakon svega je gorak…, a

“Vratimo nogomet nogometašima, trenerima, navijačima, nogometnim entuzijastima, svima onim koji žive od vikenda do vikenda da bi podržavali svoju momčad, ma gdje god igrala!!!!

Da, to je ljubav koji neki ne mogu razumijeti i pitanje je kako mogu zaspati i živjeti sa time…

Svjedoci smo da je na današnji dan najveći hrvatski klub (mogu se neki naljutiti, ali govorimo o činjenicama) napravio zaokret s nadom da će biti bolje nego do sada, a to je ponajviše potrebno današnjem nogometu na nižim razinama, napraviti zaokret i vratiti nogomet nogometašima!

Jučer smo ponovno bili svjedoci nemilih scena na nogometnom terenu u Rakitju. Slučajno?! Naravno da ne, znaju to sve momčadi koje igraju našu ligu. U utakmici u kojoj smo bili daleko bolja momčad, u kojoj smo unatoč svemu imali šanse za pobjedom, netko je odučio reći NE!!! Tko su ti ljudi? Oni koji nemaju emocije, entuzijazam i koji ne poštuju postulate nogometne igre, oni koji ne poštuju svoje sportske protivnike. Koliko puta smo bili ljuti na pogrešne odluke sudaca, no na kraju utakmice prepoznajemo pogrešku ili namjeru! E zbog te namjere igrači, navijači, entuzijasti, svi oni zbog kojih se igra nogomet ne mogu spavati… ili isprika ako griješimo, pa se nogomet igra zbog nečeg ili nekog drugog…

Iz NK Mraclina su objavili fotografiju “zaleđa” dosuđenog u Svetoj Nedelji…

Jučer smo vidjeli svašta, simpatiziranje domaće momčadi i narušavanje imidža nogometne igre. Domaćin pobjeđuje iz nepostojećeg kaznenog udarca… i da je to jedino bilo pogrešno, govorili bi o pogrešci, no kada pogledamo sve ostalo, znamo da se govori o namjeri! Kako bi poboljšao dojam, sudac utakmice našoj momčadi pokazuje 7 opomena i 1 isključenje jer ipak je on glavni!! Ako to radiš, pokrij se po glavi, šuti, i otiđi doma, spavaj ako možeš!!! Dobro se uklopio i pomoćni sudac u nekoliko situacija, a na slici možete vidjeti jednu situaciju kada naš napadač kreće sam na golmana, ali tada se igrač domaćina (bivši reprezentativac) okreće prema pomoćniku, namigne mu i eto zastavice u zraku.

Gospodo, dosta je ovoga i vrijeme je za promjene!!! Promjenama u odnosima među klubovima, načinu na koji ljudi iz saveza gledaju na nogomet (Vi ste tu zbog klubova, a ne klubovi zbog Vas), te naravno kod sudaca čiji bi cilj trebao biti odraditi utakmicu na pošten način. Takvim razmišljanjem bi se obje momčadi i službene osobe nakon utakmice podružile, neke sa srećom, neke sa tugom u srcu, ali s mogućnosti da jedni druge pogledamo u oči. Da li vrijeme za promjene?!”

Skraćeno rečeno, niželigaški svijet je najljepši nogometni svijet, sve dok ne postane najgori…

Ova objava Bijes i očaj u Mraclinu, Vukovinom vozi šestica, Gradićima bod u gostima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.