Prijava

Vaša prijava

Udarnik stao u Crikvenici: Crna rupa u završnici okončala pobjednički niz

[]

Samo tri dana nakon što su došle do velike pobjede protiv Ivanića na domaćem parketu, utakmice koja je zahtjevala velik fizički napor, ali i značajno emotivno pražnjenje, rukometašice Udarnika morale su se suočiti s novim izazov. Ovoga puta u gostima, na terenu na kojem ne vole igrati, u gostima kod Murvice u Crikvenici…

Sa skraćenom rotacijom, uz ogromnu želju, igračice trenerice Martine Vugrinović dale su i ovoga puta sve što su mogle, ali nedostatak snage i energije bio je vidljiv od samog početka. Tako je u 15. minuti semafor pokazivao 10-4 za domaćina, pri čemu je Murvica napravila i seriju 6-0. Minuta odmora već u osmoj minuti urodila je plodom, Udarnik je uzvratio serijom 5-0 i već pet minuta poslije ponovno bio u egalu, a na poluvrijeme i otišao s golom viška.

Dobra je bila i prva polovica nastavka, što je dovelo do toga da Udanik nekoliko puta ima tri gola razlike, zadnji put u 45. minuti (20-23). Međutim, tu je ponestalo goriva… Igrala se 50. minuta kad je Iva Žerdin postigla svoj sedmi gol na utakmici i vratila Udarnik u vodstvo (25-24), ali tu je sve i stalo. Sljedećih deset minuta Udarnik nije uspio zabiti gol i Murvica je upisala pobjedu 28-26, a Udarnik svoj prvi poraz u prvenstvu pod vodstvom nove trenerice.

Sjajnu utakmicu odigrala je u svemu tome Magdalena Jurić, koja je utrpala 12 komada, od čega samo tri iz sedmeraca, sedam je dodala Žerdin, a četiri Nera Butković. Sve to nije bilo dovoljno, nedostajalo je i širine i energije, ali zapravo se ništa posebno nije dogodilo. Udarnik nastavlja svojim putem, a taj put naše će rukometašice sljedećeg vikenda odvesti na novo gostovanje, ovoga puta u Poreč.

– U Istri nikad nije lako igrati, to je neki drugi svijet, prava domaćinska atmosfera, ali naravno da ćemo dati sve od sebe – poručuje trenerica Vugrinović, koja će do te utakmice imati i nešto više vremena za pripremu utakmice, za osvježavanje ekipe, što će biti važno i gledajući još korak prema naprijed, prema onom kolu koje slijedi, prema dolasku Lokomotive II.

Ova objava Udarnik stao u Crikvenici: Crna rupa u završnici okončala pobjednički niz se prvi puta pojavila na cityportal.hr.