Prijava

Vaša prijava

Veliki igrač u Velikoj Gorici! ‘Trebalo bi nekako zaustaviti tog Krunu Simona…’

[]

Na svakoj razini sporta, pa tako i na onoj na kojoj su trenutačno košarkaši Gorice, postoje utakmice i – Utakmice! Koliko god se ponekad skrivali iza floskula poput “svaka je utakmica za mene ista”, nema sumnje da su i u očima igrača neke utakmice drukčije od drugih. Ponekad zbog njihove važnosti, rezultatske težine koju nose, a ponekad i zbog ljudi koji stoje s druge strane.

Utakmica koja će se odigrati ove subote u Gradskoj sportskoj dvorani, s početkom u 17 sati, nedvojbeno spada u ovu drugu skupinu. S druge strane, naime, bit će Krunoslav Simon. Svaki pravi ljubitelj košarke u Hrvata s posebnim će poštovanjem izgovoriti to ime i prezime, jer riječ je o igraču koji je dres KK Samobora odlučio navući kao posljednji čin raskošne predstave na koju će vrlo brzo pasti zastor.

Kruno Simon dvaput je bio prvak Europe s turskim Anadolu Efesom, njegov dres s brojem 44 podignut je pod svod dvorane koja je dom ovog velikana europske košarke, iza njega je respektabilna karijera, a u košarci uživa i u 39. godini. Čini to upravo u Samoboru, pod trenerskom palicom oca Đure, pa usput na svaku gostujuću utakmicu Samobora donosi dašak košarkaškoga glamura.

Ovom prilikom, ove subote, španer Đuks ponudit će tako i Velikogoričanima priliku da ga vjerojatno posljednji gledaju kao igrača u svome gradu. Svaki pravi ljubitelj košarke u ovom gradu neće željeti propustiti priliku da pogleda uživo igrača neke druge razine, uživati u tome, a kako li će tek u ovom izazovu uživati oni koji će dobiti priliku igrati protiv njega…

Frano Miloloža, recimo. Domaći dečko, dijete kluba, ima 21 godinu i otkad zna za sebe gleda Kruno Simona na najvišim razinama europske košarke. Ovoga puta bit će jedan od onih koji će ga pokušati zaustaviti.

– Dvaput smo ove sezone igrali protiv Samobora i oba puta smo izgubili, jednom u Kupu, jednom u ligi. Želimo mi uzvratiti za te poraze, a da bismo u tome uspjeli, morat ćemo bolje braniti Simona. Iako, nije on jedina opasnost, ima tu jako dobrih igrača – kazao je Miloloža i dodao:

– Pobjedom u ovoj utakmici dodatno bi se približili ulasku u doigravanje, a vjerujem da uz dobar pristup i energiju na terenu to možemo i ostvariti.

Situacija na tablici uoči dolaska Samobora kaže da je Gorica na trećemu mjestu s omjerom 16-6, četvrti Zagreb i peti Samobor su na 14-8, a do kraja regularnog dijela svakome su ostale još četiri utakmice, uključujući i ovu subotnju. U kojoj bi Gorica pobjedom od 12 ili više poena razlike osigurala mjesto među najbolje četiri momčadi lige.

– Imamo priliku iskupiti se za ta dva prethodna poraza od Samobora, ali svjesni smo da nas očekuje teška utakmica i ovaj tjedan smo maksimalno iskoristili da se pripremimo i pokušamo nastaviti pobjednički niz. Pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do nove pobjede – kaže trener Gorice Miron Češkić.

Dat će Goričani sve od sebe da u prvom redu pronađu rješenje za Krunu Simona, a kako će to proći… Dođi i vidi!

Ova objava Veliki igrač u Velikoj Gorici! ‘Trebalo bi nekako zaustaviti tog Krunu Simona…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.