Prijava

Vaša prijava

Gorica “nulom” do boda u Puli, novi trener sve pratio s tribina Drosine

[]

Nije to bila jedna od utakmica za pamćenje, čak i daleko od toga, ali Mensur Mujdža sigurno će je pamtiti još neko vrijeme. Zajedno s Markom Krnjićem poveo je Goricu na put prema Puli, odradio jedno zahtjevno gostovanje, a s njega se vratio neporažen. Budući da su u Puli nogometnu bitku vodile dvije momčad, ako se izuzme Rudeš, s najlošijim napadima u ligi, i nije posebno čudno da je završilo bez golova, drugi put ove sezone u sudarima Gorice i Istre 1961.

U rubrici “velike prilike” ovoga puta ostale su upisane dvije čvrste nule, jer bila je ovo šahovska partija u kojoj se puno više pažnje posvećivalo branjenju pokušaja protivnika nego vlastitim napadačkim pokušajima. Imao je Banić neke dobre intervencije, Istra je na kraju skupila ukupno 13 udaraca prema goričkom golu, ali imala je i Gorica neke situacije koje su mogle donijeti puni plijen na kraju jedne nogometne predstave uz koju su neutralni navijači mogli jedino zaspati.

Ali dobro, to je u ovoj situaciji puno manje važno od boda koji je krenuo prema Turopolju zajedno s igračima, ali i od činjenica da Gorica konačno nije primila gol. Između dva ogled s Istrom, okončana bez golova, u tome su Goričani uspjeli još samo jednom, u onoj pobjedi protiv Slaven Belupa, a to je detalj koji daje nadu da će Gorica u utakmicama koje slijede ponovno biti čvrsta, kompaktna i konkurentna svakom protivniku. Što u posljednje vrijeme, nažalost, često i nije bila.

– Možemo biti zadovoljni načinom na koji su naši igrači reagirali od prve do zadnje minute, a na kraju su nagrađeni s ovim bodom. Imali smo i neke situacije iz kojih smo mogli i zabiti, pa možda i uzeti sva tri boda, ali s obzirom na negativan niz koji je iza nas, ovo je svakako korak prema naprijed. Uvjeren sam da će naši igrači u svakoj sljedećoj utakmici biti sve bolji i bolji – govorio je na kraju priče trener Mujdža, koji je unio i neke promjene u početnu postavu.

Gorica je i u Puli imala glasnu podršku svojih navijača, koji je prate na svim gostovanjima… Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Josip Mitrović tako se s desnoga krila vratio na lijevo, na poziciju koju više voli, a desno je otišao Gabrijel Rukavina. Također, na klupi je ostao Krešo Krizmanić, pa je stoperski dvojac s Marijem Maločom činio najbolji igrač utakmice Mateo Leš. Tri-četiri puta sjajno je Leš reagirao u bloku i spriječavao puno veće opasnosti po Banića, što ga je u utakmici poput ove svakako izdvojilo. Iako, trener Mujdža osjetio je potrebu čestitati svim svojim igračima.

– Igrači su utrošili nevjerojatnu energiju u našu defenzivnu organizaciju. U takvoj situaciji imali smo dalek put do gola i nije to bilo lako izdržati. Naravno da je zbog toga u nekim situacijama prema naprijed nedostajalo i energije i koncentracije, no mislim da su dečki generalno odradili odličan posao. U lošem nizu poput našega važno je pokrivati svaki milimetar terena i ne dopuštati protivniku da ti dođe blizu gola, a to smo dobro radili – kazao je Mujdža.

Sve to skupa s tribina Aldo Drosine pozorno je promatrao i Rajko Vidović, koji će u ponedjeljak biti predstavljen kao novi trener Gorice. Uz sve dobre, ali i loše stvari koje su činile ovaj gorički nastup, Vidović je mogao vidjeti i prvi nastup Valentina Majstorovića nakon ozljede, a moglo ga je djelomično i zabrinuti to što je Mario Maloča na poluvremenu morao ostati u svlačionici.

– Maloča je imao problema s disanjem u poluvremenu i morali smo ga izvaditi. Nismo željeli ništa riskirati, naravno da je zdravlje igrača najvažnije, ali dobra je vijest da je sad s njim sve u redu – dodao je Mujdža.

Gorica se tako na kraju ove nogometne balade vratila na šesto mjesto, na kojem je preskočila Varaždin, svog prvog sljedećeg protivnika. Međutim, ima do te utakmice još dovoljno vremena, na rasporedu je tek 30. ožujka, nakon što prođe reprezentativna stanka koja slijedi. I koju će u našem klubu iskoristiti za upoznavanje novog trenera s momčadi, za ugrađivanje poneke nove ideje, ali i za hvatanje zaleta za posljednju četvrtinu prvenstva.

Nakon gostovanja kod Varaždina, Gorica će ići u goste i Lokomotivi, pa onda dočekati Dinamo na svom stadionu, a zatim i gostovati kod Sopićeve Rijeke. Sve odreda teški izazovi, ali to ne znači i da ih Gorica, s novom energijom novog trenera, ne može i savladati.

Ova objava Gorica “nulom” do boda u Puli, novi trener sve pratio s tribina Drosine se prvi puta pojavila na cityportal.hr.