Prijava

Vaša prijava

VIDEO Vidović debitira na Veliku subotu: ‘Imamo se zašto revanširati Varaždinu’

[]

Prvih 11 je odrađeno, prvih 11 dana pod vodstvom Rajka Vidovića, a trenutak za debi novog trenera Gorice poklopio se s blagdanima. U prvom dijelu uvertire za veliki derbi Dinama i Hajduka na Poljudu, prije nego što subotnji HNL program obogati i lider Rijeka u sudaru s Rudešom, Goričani će gostovati kod Varaždina.

– Prvi dojmovi su jako dobri. Odradili smo ova nepuna dva tjedna, malo se bolje upoznali, i može se primjetiti da tu fali sigurnosti, da se izgubilo samopouzdanje, što i nije čudno s obzirom na niz koji je iza nas. I zato se nadam da ćemo se već u utakmici protiv Varaždina vratiti u ritam, na pravi put, odnosno potvrditi bod koji smo uzeli u Puli – kaže Vidović u najavi gostovanja kod protivnika kojeg Gorica ove sezone još nije uspjela pobijediti.

Iz tri ogleda s Varaždinom Gorica je izvujla samo jedan bod, i to onaj u prvom kolu ove sezone, kad je na našem stadionu završilo 1-1. Nakon toga uslijedila su dva poraza, uključujući i onih 1-3 na zatvaranju prvenstvene jeseni.

– Kroz razgovore ovih dana dotaknuli smo se i te utakmice, tog poraza na domaćem terenu, i moram priznati da razmišljamo i o tome da je ovo prilika da se revanširamo Varaždinu – govori novi trener, koji iznimno respektira Varaždince, ali još više svoju momčad.

– Kao sportaši, naravno da svaku utakmicu želimo pobijediti, iako idemo jako dobroj momčadi, koja je u dobrom ritmu, što pokazuju njihovi posljednji rezultati. Igraju doma, dobri su, ali vjerujem u svoje dečke, u ovu momčad, koja je pokazala u Puli da je kvalitetna i dobra. Vratio se dio samopouzdanja kroz taj bod, pomogla je i prijateljska utakmica u Mariboru prošle subote, tako da vjerujem da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu – optimističan je Vidović.

Optimizam u prvom redu gradi na onome što je ova skupina igrača pokazivala u prvom dijelu sezone.

– Ova momčad je pokazala da može igrati fantastičan nogomet, da može igrati napadački nogomet, da može pobjeđivati i Dinamo, Hajduk i Osijek. Ovi dečki nisu zaboravili igrati nogomet, to su mi i pokazali posljednjih dana, a s obzirom na njihov pristup i način na koji odrađuju svaki trening, vjerujem da ćemo se mi brzo vratiti na pravi put – istaknuo je Coach Rajko, koji je kroz ovih desetak dana dobio i neke nove spoznaje, odnosno neke dodatne potvrde.

– Dosta dobro poznajem igrače Gorice od ranije, a utakmica u Mariboru donijela mi je potvrde onoga što sam i ranije mislio. Radili smo jako i dobro, igrači su svaki trening odradili vrhunski, kroz tu prijateljsku utakmicu vidjeli smo tko koliko može, odigrali smo korektnu utakmicu i zbog svega toga sam optimist uoči polaska za Varaždin.

Valentino Majstorović svakim je danom sve spremniji za napore utakmica, bit će u konkurenciji za Varaždin, dok će Vujnović i Ndockyt još ovu utakmicu propustiti, pa biti u kadru već za prvu sljedeću. Drugim riječima, neke velike promjene u sastavu baš i ne treba očekivati, jednako kao ni velike koncepcijske novosti.

– Teško je očekivati neke velike promjene u ideji igre nakon ovih desetak dana. Ja volim igrati visoki presing, ne dozvoliti protivniku da puno igra, a mi imamo takav tip igrača da moramo biti bliže šesnaestercu, da moramo pokušati zabiti koji gol više. U ovako kratkom razdoblju ne može se nešto posebno promijeniti, pa mi je prvi cilj igračima vratiti vjeru u sebe, da se stabiliziramo, da budemo čvrsti i kompaktni, da nema lako primljenih golova, a nakon toga ćemo se stepenicu po stepenicu nadograđivati i ići prema onome što ja želim – zaključio je Rajko Vidović.

Njegova era na goričkoj klupi kreće na Veliku subotu, uz nadu da će Gorica napraviti veliki rezultat. I vratiti se u tračnice.

Ova objava VIDEO Vidović debitira na Veliku subotu: ‘Imamo se zašto revanširati Varaždinu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.