Prijava

Vaša prijava

Rajko efekt: Sjajna Gorica utrpala četiri komada usred Varaždina!

[]

Nervoza je bila prisutna i na terenu i na klupi ove Velike subote na varaždinskom stadionu. Nogometaši Gorice ušli su u ovo gostovanje s nizom od 13 utakmica u kojem se smjestila samo jedna pobjeda, dogodila se posljedično i promjena trenera, a novi šef stručnog stožera baš je ove blagdanske subote debitirao u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Na kraju, ispalo je – savršeno! I za igrače, i za trenera Rajka Vidovića, i za navijače našeg prvoligaša.

– S obzirom na način na koji igrači rade otkad smo zajedno, na pristup svakom treningu, siguran sam da ćemo se jako brzo vratiti na pravi put – rekao je Vidović u najavi svog debija.

Prosipao je optimizam na svakom koraku, u svakoj rečenici, ali lako je moguće da je i njega iznenadilo koliko je ova Gorica brzo postala njegova. Samo 11 dana nakon što je odradio prvi trening s ovim igračima, od njih je uspio posložiti momčad potpuno drukčijeg duha nego što smo imali (ne)prilike gledati ovog proljeća. U Varaždinu je istrčala okomita, odlučna, ubojita Gorica, momčad koja kombinira čvrstinu i disciplinu s hitrinom i konkretnošću prema naprijed.

Kao posljedica svega toga, četiri lopte završile su u varaždinskoj mreži, što je bilo i više nego dovoljno za novu pobjedu, prvu nakon više od mjesec dana, prvu gostujuću još od 23. rujna i onog prvog ovosezonskog gostovanja kod Istre u Puli. Sve je riješeno u dva trominutna intervala, uz potpis četiri različita strijelca, uz briljantnu partiju Jurice Pršira, ali i uz zabrinjavajuću ozljedu Filipa Mrzljaka…

Vidović je krenuo bez značajnih promjena u sastavu, s Banićem i obranom u sastavu Munksgaard, Maloča, Leš, Štiglec, veznim redom s trojicom, Prširom, Mrzljakom i Soldo, s Mitrovićem i Rukavinom na krilima i Matavžom u vrhu napada. Utakmicu je dobrim pokušajem otvorio Gabrijel Rukavina, no Zelenika je to zaustavio. Varaždin je pokušavao odgovoriti, ali najveći problem za Goricu dogodio se u 19. minuti. Kapetan Mrzljak ostao je ležati i ubrzo je pokazao da se mora raditi zamjena. Umjesto njega ušao je Lazarov, a kapetanska traka otišla je na ruku Jurice Pršira.

Međutim, Gorica je na ovu prisilnu promjenu, umjesto šokom, reagirala – golom! Minuta je 25., Munksgaard ubacuje s desnog boka, obrana domaćina reagira traljavo, a priliku na drugoj stativi čeka Gabrijel Rukavina. I postiže svoj prvi gol u prvoligaškom društvu, prvi u dresu Gorice.

Srećom po Gorice, nije to bilo i sve od Rukavine u ovom intervalu. Samo dvije minute nakon što je postao strijelac, u svoju je statistiku dodao i asistenciju. Prošao je po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a tu je čekao Josip Mitrović i povisio na ekspresnih, sjajnih, velikih 2-0!

Mogao se Varaždin vratiti već nekoliko minuta potom, kad je udarac Makedonca Mitrevskog odsjeo na stativi Banićeva gola, no nakon toga je Gorica uspjela “smiriti” utakmice. I taman kad se činilo da će poluvrijeme biti mirno privedeno kraju, prošla je kombinacije Šege i Belcara, koji se ubacio iz drugog plana i smanjio na 2-1 u 42. minuti.

Prilično živahno prvo slijedilo je prilično rastrgano drugo poluvrijeme, u kojem problemi s ozljedama nisu prestali. U 53. minuti tako je iz igre morao izaći Tim Matavž, a umjesto njega ušao je Ante Matej Jurić, koji je priliku i iskoristio… Prije nego što se to dogodilo, Gorica se morala nositi s varaždinskim napadima  u serijama, među njima bilo je i prilično opasnih, no prvi sljedeći gol zabila je opet Gorica.

Loptu je lijevo primio Jurić, ušao u sredinu i povukao prema naprijed, činilo se i korak-dva previše, ali onda sjajnom loptu prema lijevoj strani pronašao Pršira. A gorička desetka posao je odradila u skladu s brojem na leđima… Ušao je Pršir u šesnaesterac, po travnjaku povaljao dvojicu braniča Varaždina i onda rutinski loptu poslao u mrežu za novih plus dva, za velikih 3-1 u 78. minuti. Majstorija Jure iz Obreža, potez svojstven samo posebnim nogometašima otvorio je Gorici sasvim nove vidike.

A Jura je, pak, ponovio ono što je Rukavina izveo u prvom poluvremenu. Samo dvije minute nakon gola, evo i asistencije! Situacija prilično slična onoj prethodnoj, ali uloge su izmjenjene. Pršir je ovoga puta loptom s očima pronašao Jurića lijevo, a mrga iz Čepina sjurila se prema golu, da bi na koncu lopta upućena ljevicom prošla kroz noge Zelenike i odvela Goricu na korak do raj(k)a.

Rajko Vidović uspio je u rekordnom roku probuditi momčad, promijeniti pristup i način igre… Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Moglo je biti čupavo u samoj završnici, jer Varaždin je u 90. minuti smanjio na 2-4 nakon lijepe kombinacije asistenta Gudelja i strijelca Drožđeka, imao je dobar pokušaj nakon toga i stoper Lamine Ba, ali promjena do kraja više nije bilo. Rajko Vidović sa širokim je osmijehom na licu mogao krenuti grliti svoje igrače, jednog po jednog, sretan i ponosan zbog odrađenog posla.

Gorica se vratila, Gorica je živnula, prodisala, a to je dodatna pobjeda novog trenera. I velik i snažan zalog za optimizma uoči trećeg uzastopnoga gostovanja, onog kod Lokomotive u sljedećem kolu.

Ova objava Rajko efekt: Sjajna Gorica utrpala četiri komada usred Varaždina! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.