Prijava

Vaša prijava

Senad is back! ‘Opet sam na klupi Kurilovca i krećemo na jedinstvenu treću!

[]

Poraz od Ponikvi 0-3, ružan i bolan, pa još i doma, na Udarniku, bio je prijelomni trenutak. Trener Stjepan Bašić, koji je ove sezone odradio vrlo dobar posao s Kurilovcem, shvatio je da je stigao do zida. Da stvari ne funkcioniraju onako kako bi trebale funkcionirati. Odmah nakon utakmice sastao se sa čelnim ljudima kluba i kratku analizu stanja zaključio riječima:

– To nije to!

Osjetili su to i vodeći ljudi kluba, pa je pao dogovor da se nužna promjena potraži kroz novo rješenje na klupi. I da svatko krene svojim putem. Za predsjednika Kurilovca Dražena Vujnovića već u prvoj sekundi nije bilo dvojbi što i kako dalje. Okrenuo se prema Senadu Harambašiću i sa smiješkom mu rekao:

– Vodiš trening u ponedjeljak.

– Što, opet ja? – uzvratio je voditelj omladinske škole, donedavno i trener Trnja, godinama trener prve momčadi Kurilovca, u nekoliko mandata.

– Da, opet ti – zaključio je pregovore predsjednik Vujnović.

Ponedjeljak je došao i prošao, već je i sredina tjedna, pa je trener Senad već u punom pogonu.

– Štef je sam došao i rekao da ovako više ne ide, da je i na treninzima osjetio da igrači nisu pravi i da moramo nešto mijenjati. Igrački kadar u ovom trenutku je teško mijenjati, pa i nije bilo previše dvojbi – rekao je Harambašić i nastavio:

– Rezultat nije bio upitan, u tom smislu smo dobri cijele sezone, više je problem bio u pristupu, u načinu na koji se trenira, a to se u ovoj posljednjoj fazi preslikalo i na izvedbe, pa onda i na rezultat. S obzirom na sve to, u neku smo ruku bili i spremni na ovakav rasplet.

U svim tim projekcijama, nema tu tajni, Senad je odmah kotirao kao logičan izbor za trenera koji će povesti Kurilovec u jednu novu eru.

– Ovo ne bi trebalo biti nikakvo vatrogasno rješenje, budući da razgovaramo o suradnji na dvije godine, a budući da smo ponovno u suradnji s Goricom, zajednička želja je pokušati napasti i nešto više, odnosno jedinstveni treći rang natjecanja! – otkrio je Harambašić.

Plan je to koji zvuči jako dobro, realan je i ostvariv, a turopoljskom nogometu donio bi jako puno.

– Nekakav cilj je pokušati to ostvariti u sljedećem olimpijskom ciklusu, što bi značilo kroz iduće četiri sezone, ali naravno da je meni moj predsjednik već rekao: “Ajde probaj ti to u sljedeće dvije…” Idemo raditi, napraviti dobru selekciju i priključiti talentirane klince, u tim okolnostima sve je moguće. Uostalom, bio bi red da Velika Gorica ima klub i u trećem rangu natjecanja – vjeruje Senad.

Međutim, prije svega toga, trebat će ovu, aktualnu momčad vratiti u tračnice.

– Za početak je važno vratiti stabilnost momčadi i kroz to doći do što je više moguće bodova. Čekaju nas teške utakmice, prvo imamo Dinamo iz Obreža na svom terenu, pa idemo Perici Vidaku i Lučkom, zatim nam dolaze Maksimir, Vrapče, Segesta… Imamo seriju teških utakmica, ali mi ćemo u svih tih pet ići na pobjedu – zaključio je Senad Harambašić.

U tko zna kojem mandatu na svome mjestu sreće, s njim neka nova kurilovečka priča kreće…

Ova objava Senad is back! ‘Opet sam na klupi Kurilovca i krećemo na jedinstvenu treću! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.