Prijava

Vaša prijava

Rukometna nedjelja u gradu! Program otvaraju Goričani, nastavljaju “udarnice”…

[]

Subota je bila rezervirana za nogomet, odnosno za košarku, ali naši predstavnici iz najviših rangova nisu se proslavili. Gorica je pala pred 5751 gledateljem protiv Dinama, Lukavec i Kurilovec zajednički su došli do jednog boda, a košarkaši su u Rijeci završili na -23, iako će rezultat na kraju biti bitno ružniji od dojma. U svakom slučaju, sportska subota koju nećemo pamtiti po uspjesima naših klubova, jedino možda po tom puno stadionu, povijesno punom…

A onda je došla i nedjelja. Sunčana, čak i vruća proljetna nedjelja, koja je pod svoje uzela – rukomet! Taman kad vrućine malo popuste, u poslijepodnevnim satima, krenut će dvostruki rukometni program u Gradskoj sportskoj dvorani. Otprilike četiri sata igrat će se rukomet na parketu naše dorane, a sve skupa kreće od 17 sati.

Tad će na teren, u sedmom kolu Lige za ostanak, istrčati rukometaši Gorice i njihovi protivnici iz zagrebačke Dubrave. Prvoj momčadi Lige za ostanak, što je Gorica postala pobjedom 38-23 prošlog vikenda u Rudama, dolazi mlad i poletan protivnik, tradicionalno neugodan, što će pokazati i rezultati. Upravo s Dubravom Gorica dijelo to prvo mjesto, imaju jednako bodova, no Goričani imaju kudikamo bolju gol-razliku.

U prvoj utakmici koju su odigrali u Ligi za ostanak Goričani su slavili 32-29 kao gosti, a budući da je forma u usponu, da dvojac Ceković – Laljek sve češće djeluje nezaustavljivo, momčad koju odnedavno vodi Matej Mišković ambiciozno će krenuti po bodove, u želji da se napravi novi korak prema mirnim vodama. U kojima Goričani, prvome mjestu unatoč, zasad i dalje nisu, budući da osmi Karlovac ima samo dva boda manje…

Upravo iz Karlovca stići će protivnice rukometašica Kurilovca, koje sa svojom utakmicom kreću čim završe rukometaši, u idealnom scenariju točno od 19 sati. Karlovac je osma ekipa 2. HRL Zapad, sa točno deset bodova manje od Udarnika, ali nisu ni naše rukometašice u idealnom stanju nakon dva vezana poraza, od Lokomotive II i Liburnije. U skladu s tim, nije nerealno očekivati uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu, koliko god ćemo vjerovati da bi Udarnik na domaćem terenu morao biti favorit.

U svakom slučaju, rukomet je na meniju! Gradska dvorana, početak od 17 sati…

Ova objava Rukometna nedjelja u gradu! Program otvaraju Goričani, nastavljaju “udarnice”… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.