Prijava

Vaša prijava

Martin u polufinalu EP-a: ‘Zadovoljan sam gdje sam na svome putu…’

[]

Zahvaljujući jednoj Ivani i jednoj lijepoj svadbenoj svečanosti, popraćenoj foto sessionom pokraj Muzeja Turopolja, posljednjih godina velikogorički sport dobio je još jednog jakog aduta – Damira Martina. Ljubav ga je pretvorila u našega sugrađanina, uvijek je lijepo sresti proslavljenog olimpijca na goričkim ulicama i u dječjim parkovima, gdje se druži sa kćerkicom, a lijepo je iz ove perspektive pratiti i Europsko prvenstvo u veslanju.

Ono se održava u susjedstvu, u mađarskog Szegedu, gdje su u četvrtak na rasporedu bile kvalifikacije. Damir je opravdao očekivanja, osvojio drugo mjesto, odmah do Britanca Georgea Bournea, čime se osvajač olimpijskog srebra i bronce plasirao u finale samca. Držao je Martin prvo mjesto nakon dva tri prolaza, no posustao je u posljednjih 500 metara i skliznuo na drugo mjesto.

– Jako sam zadovoljan gdje sam trenutačno na svom putu. Znam da je nedavno šesto mjesto na Svjetskom kupu u Vareseu bilo zapravo najlošije stanje ove sezone, odnosno iz toga se samo može nešto dobro razvijati, jer nisam bio umoran nakon četiri utrke u tri dana, ništa me nije boljelo… Stvarno imam snage za tri brutalne utrke na visokoj razini, a bila bi i četvrta takva da se nisam “prevrtio” na početku finala u Vareseu – rekao je Damir u razgovoru za Sportske novosti uoči početka Europskog prvenstva.

– Kad sam se nakon polufinala u Vareseu čuo s kondicijskim trenerom Perom Kuterovcem, rekao mi je da “ni ne može biti drukčije nego dobro kad nismo propustili niti jedan trening ove zime”. Jednostavno smo super odradili zimu, i kondicijski dio za koji je zadužen Kuterovac, i veslački koji je domena Sreća Šuka. Nije bilo kiksa prethodnih mjeseci, baza je stvarno jako dobra – dodao je gorički Vukovarac, fanatik treninga i profesionalac kakve se ne susreće često.

Godina je Olimpijskih igara, što će reći da je sve zapravo podređeno što boljem nastupu u Parizu. Uključujući i Europsko prvenstvo, na kojem će mu biti važno loviti što bolji plasman, ali i što bolju formu za razdoblje koje dolazi.

– Nema većeg cilja nego što su Igre i naravno da je sve u funkciji toga, ali naravno da želim napraviti iskorak u odnosu na prvi Svjetski kup. Što sam mogao napraviti u ovako kratkom vremenu između Varesea i Szegeda? Ne puno, mogao sam se dobro odmoriti, a dobio sam i novi čamac, koji smo morali namjestiti, prilagoditi. Imat ću opet četiri utrke, ali sad nisu dvije u jednom danu nego po jedna od četvrtka do nedjelje i očekujem jedan mali iskorak u odnosu na Varese. Ili da bude minimalno kao ondje – zaključio je Damir.

Naslovna fotografija: Igor Kralj/PIXSELL

Ova objava Martin u polufinalu EP-a: ‘Zadovoljan sam gdje sam na svome putu…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.