Prijava

Vaša prijava

Loš dan na Gradskom stadionu: Ramon Mierez potopio mlađahnu Goricu

[]

Tražili su nogometaši Gorice tijekom tjedna način kako se pripremiti za dolazak Osijeka, za novi veliki izazov nakon dva vezana poraza od Rijeke i Dinama, ali pronašli ga očito nisu. Ozljede i kartoni “ubile” su cijeli proces uoči dolaska Osijeka, a to se i vidjelo na terenu.

– Bilo je jako dobro vidljivo koliko nam nedostaju trojica prvotimaca, Mitrović, Krizmanić i Štiglec – istaknuo je i trener Rajko Vidović nakon svog trećeg poraza na klupi Gorice, nakon trećeg poraza u nizu, nakon trećeg poraza s ukupnom gol-razlikom 0-8…

Uz sve njih, nije bilo ni od ranije odsutnih Ndockyta i Matavža, a to je za ovu fazu sezone, ali i za ovaj roster, ipak malo previše.

– Bili smo loši. Jednostavno, daleko od razine potrebne za ovakvu utakmicu – svjestan je Vidović, koji nije mogao pronaći previše razloga za optimizam nakon nedjeljne prezentacije svoje momčadi.

I vjerojatno je u nekim trenucima i sam pomislio ono što je tamo negdje u 80. minuti netko na tribinama i izgovorio…

– Kad će više završiti ova sezona…

Na pet smo kola daleko od tog trenutka, a Gorica traži svoj način kako okončati ovu prvenstvenu kampanju. Jedan od načina je davanje prilike mladim igračima, što će sa sobom vjerojatno donositi i neke teške trenutke. Kao što se dogodilo u susretu s Osijekom, u kojem je od prve minute krenuo 19-godišnji debitant Đuro-Giulio Đekić, na stoperskoj poziciji 21-godišnji Mario Matković, a na poziciji “desetke” krenuo je Luka Kapulica.

U prvom poluvremenu sve je to još nekako i klapalo, Gorica je pružala solidan otpor, obranila se u nekoliko teških trenutaka, a prijetila je rijetko i zaista opasno samo kod pokušaja Vujnovića glavom nakon Prširova ubacivanja. Osijek je bio opasniji, aktivniji, a u prvoj minutu sučeve nadoknade prvoga dijela stigla je i nagrada.

Pomalo sretno, odnosno nesretno po Goricu, lopte se nakon ubacivanja dokopao Ramon Mierez. Matković je pokušao odbiti, odbio je točno na desnu nogu raspucanog Argentinca, koji je nekako taj udarac provukao kroz noge Ivana Banića. Baš prije odlaska na predah Osijek je uspio povesti…

A malo nakon što su se igrači vratili s predaha, stvar je bila riješena. Igrala se 51. minuta, Roko Jurišić prošao je lijevo i ubacio dobru loptu u sredini, a tamo je Ramon Mierez zabio – mierezovski! Energično dotrčavanje, snažan udarac i sigurna egzekucija za povećanje gostujućeg vodstva. Omogućilo je to Osijeku da još jednostavnije drži kontrolu nad utakmicu, što je u najvećoj mjeri činio tijekom svih 90 minuta, pa je jedina prijetnja Gorice u pokušajima da se vrati u život bio udarac Pršira ljevicom. Golman Kolić je uspio to zaustaviti tek iz drugog pokušaja.

Sve dvojbe otklonjene su u 80. minuti, nakon velike pogreške Ivana Banića i trećega gola nezaustavljivog Miereza. Banić je ispucao loptu točno u noge Bukviću, koji se sjurio prema golu pa predao loptu Argentinu, a on je prevario Leša i mirno, bez problema okončao utakmicu. Nije i moralo biti tako, jer imao je Osijek do kraja još neke šanse, moglo je sve to skupa završiti i kudikamo ružnije, tako da bi sve ovo skupa najbolje bilo – zaboraviti!

Sljedeće je na rasporedu gostovanje kod Slaven Belupa, potom stiže Rudeš, pa se ide na Poljud i za kraj dolazi Istra. Još je 360 minuta prvoligaškog nogometa pred nama…

Ova objava Loš dan na Gradskom stadionu: Ramon Mierez potopio mlađahnu Goricu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.