Prijava

Vaša prijava

Ceki i prijatelji natrpali Kaštelu, Gorica sama na vrhu “lude” tablice

[]

Rukometna sezona u Hrvata opasno se približila kraju, konkretno u Ligi za ostanak najvišeg ranga hrvatskog rukometa, u kojoj je preostalo još samo 60 minuta rukometa. Za rukometaše Gorice to znači gostovanje u Križevcima, kod KTC-a, a oproštaj od svojih navijača odradili su ovog vikenda. I odradili su to uspješno, efikasno, pobjednički, za definitivnu potvrdu da se u posljednje kolo može ući mirno i bez ikakvog pritiska.

Pobjedom 46-33 protiv već ranije otpisanih Kaštela, naime, Goričani su se vratili na prvo mjesto nevjerojatno neizvjesne Lige za ostanak, a pritom i matematički osigurali ono što je bilo izgledno da će se dogoditi. Sad je sasvim sigurno da Gorica neće ni ispasti iz lige ni ići u dodatne kvalifikacije, nema više nikakvih mogućnosti za takav rasplet, što je na prvu nespojivo s činjenicom da Gorica drži sami vrh tablice. Međutim, čudna je ovo i čudnovata liga, u kojoj deseti ima četiri boda, deveti 17, a prvi samo četiri više od toga.

U pretposljednjem kolu Gorica je zapravo izvela ono što je bilo potpuno očekivano, pobijedila slabašne goste visokom razlikom, a na tom putu ponovno se u prvo ime prometnuo kapetan Hrvoje Ceković. Najbolji strijelac lige, mladić koji sa 34 godine na leđima igra rukomet života, utrpao je 13 komada iz 14 pokušaja, zabio svih šest sedmeraca, realizirao sve četiri kontre koje je istrčao, a jedini promašaj došao je s desnoga krila, s kojeg je pogađao triput…

Gorica je lomila otpor protivnika u prvih 20-ak minuta, toliko je dugo utakmica bila “živa”, da bi se sve prelomilo serijom 6-1 u samo nešto više od tri minute. Na predah su Goričani otišli s pet pogodaka viška, a već na početku nastavka postalo je jasno da je ovdje pitanje pobjednika i definitivno rješeno. Već u 34. minuti momčad trenera Mateja Miškovića imala je devet golova prednosti, a sredinom drugog poluvremena razlika je otišla na plus 12, što je sve do završnice bila i gornja granica.

Zadnja dva gola kapetana Cekija podigla su tu prednost i na rekordnih, ali i konačnih 13 razlike, uz broj pogodaka kakav se ne bilježi često u svijetu rukometa. S obzirom da je tako, nazabijali su se i svi ostali, a najbliže kapetanu došao je Juro Čakarić sa sedam golova. Po pet komada dodali su Dujić, Malin, Svržnjak i Starčević, a po dva Turkalj, Cikatić i Laljek, koji je samo dvaput i pucao na protivnički gol.

Oproštaj od jedne neobične sezone, u kojoj je četvero ljudi vodilo prvu momčad, počevši od Ivana Dragića, preko Hrvoja Pekere i Tome Mesarova, sve do aktualnog trenera Mateja Miškovića, doći će u utakmici u kojoj će protivnik biti puno motiviraniji, ali nema dvojbe da će i Goričani željeti pobjednički zaključiti sezonu punu uspona i padova. A ne bi bilo loše ni završiti Ligu za ostanak na prvome mjestu, i to bi bila nekakva poruka uoči sljedeće sezone, u kojoj će cilj opet biti Liga za prvaka.

Ova objava Ceki i prijatelji natrpali Kaštelu, Gorica sama na vrhu “lude” tablice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.