Prijava

Vaša prijava

Dinamovci iz Novog Čiča kao nekada u ljepša vremena

[]

Opet je ugodno provesti nedjeljno popodne na stadiončiću Dinama Hidrel u Novom Čiču. Ne samo zbog dobrog napadačkog nogometa. Dinamovci sada imaju i samoorganiziranu skupinu navijača stacioniranu na sjevernoj tribini koja je neumorno bodrila plave ovaj put uzorno bez baklji, petardi i topovskih udara. A igrači su se pošteno trudili vratiti im igrom i golovima.

Foto: Mato Paviša

Već u 1. minuti utakmice u kaznenom prostoru gostiju srušen je Domagoj Šuk u dobroj situaciji za postizanje pogotka pa je inače dobar sudac Ante Capan morao pokazati na 11 metara.

Foto: Mato Paviša

Kaznu je izveo Marko Kadoić i pogodio mrežu visoko u svojem desnom kutu i bilo je 1-0. Činilo se tada da se gostima iz Samoborskog Otoka ne piše dobro, ali uslijedilo je ono, što postariji potpisnik ovih redaka već dugo nije gledao.

Foto: Mato Paviša

Samoborci su zaigrali otvoreno i ostavljali koridore prema svojoj mreži. Nevjerojatno je koliko su domaći napadači izradili zicera i prilika za pogotke. Gotovo svake minute bilo je vatre pred dobrim, ali i sretnim vratarom Domagojem Jaklencem, ali lopta nije željela u mrežu. Trener Dinama Hidrel Mario Paviša odahnuo je tek u 35. minuti kad je Nikola Beljan konačno pogodio za 2-0.

Foto: Mato Paviša

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu. Dinamovci i dalje nisu koristili velike prigode za pogotke, ali trener Paviša se više nije nervirao uz komentar: “Takav je nogomet. U kolu prije dečkima je sve ulazilo i zabili smo osam komada. Važno je da igramo dobro i da dečki grizu do posljednje minute.”

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Na kraju završilo je 4-1, ali veselo je bilo i nakon tekme u takozvanom trećem poluvremenu. Zajedničku večeru igrača Hidrela, članova Uprave i navijača pripremili su Igor Horvatić, simpatična i poletna Sanja i Joža Šantek. Redali su se refreni pjesama u čast imenjaka i prvaka iz Maksimira, a nije zaboravljena ni Markova Baby Lasagne i ritam “Rim tim tagi dim”.

Foto: Mato Paviša

Moramo istaknuti i zadovoljstvo legendarnog i najvećeg navijača Dinama Hidrel Dubravka Lazić (na fotografiji desno u društvu vratara Ivana Šimića). U mlađim danima bio je profinjen i lepršav veznjak Dinama iz Novog Čiča, a danas prati svoj klub doma i vani. Spomenimo i 49. rođendan trenera Marija Paviše i čašćenje svojih igrača.

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Na kraju i jedna pomalo neugodnost. Nakon vrlo korektne utakmice pozlilo je jednom mladom gostujućem igraču. Prva pomoć pružena mu je odmah na terasi uz igralište, a onda je prebačen na hitnu.

Foto: Mato Paviša

DINAMO HIDREL 4
SAMOBORSKI OTOK 1

NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Igrano 12. svibnja od 17.30. Gledatelja 70. Sudac: Ante Capan. Pomoćnici: Anto Mandir i Božidar Rukavina (svi iz Vrbovca). Delegat: Zdenko Slopko (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1-0 Kadoić (2.-iz 11 metara), 2-0 Beljan (35), 3-0 Beljan (49), 3-1 Pinculić (79), 4-1 Balabanić Džoić (87).

DINAMO HIDREL: Šimić (od 87. Šafranko), Vukadin, Beljan (od 70. Fabrizio Hrkovac), Balabanić Džoić, Lacković (od 60. Cavrić), Šuk (od 60. Španiček), Žarina, Babić (od 60. Dinko Škrtić), Pavlović, Leo Hemen, Kadoić. Trener: Mario Paviša

SAMOBORSKI OTOK: Jaklenec, T. Vitko (od 60. Binički), Stanec, Beribak, Šarić, Razum, Borščak (od 60. Vapnar), Pinculić, Galinec (od 60. Balog), B. Vitko, Horvat. Trener: Ferdo Kamenčić

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Beljan

Ova objava Dinamovci iz Novog Čiča kao nekada u ljepša vremena se prvi puta pojavila na cityportal.hr.