Prijava

Vaša prijava

Kaos u Lomnici: Udario šakom protivnika pa – suca?! I dobio godinu dana suspenzije!

[]

Niželigaški nogometni svijet, jedno posebno okruženje, sa svim svojim karakteristikama, nudi cijeli dijapazon emocija i, slijedom toga, iskustava svih vrsta. Ponekad će jedan prosječan lokalni derbi dvaju klubova u, recimo, šestoj ligi, ponuditi odličnu zabavu, sjajno opuštanje nedjeljom poslijepodne, ponekad i neki potez za pamćenje u izvedbi niželigaških majstora. Ponekad će se tu negdje roditi i frustracije, uzrokovane nesrećom ili nepravdom, a ponekad će sve skupa otići u najgoru krajnost.

Kao što se, recimo, dogodilo ove nedjelje. U šestoj ligi, u Donjoj Lomnici…

Domaća Lomnica, smještena u sigurnost sredine tablice, dočekala je Mladost iz Obrezine, društvo s drugoga kraja Turopolja, momčad koja je imperativno tražila tri boda u borbi za ostanak. A kad je već tako, u tom je niželigaškom svijetu normalno da se sportski rivali iz obližnjega sela dočekaju toplo, srdačno, da utakmica bude korektna i da nezadovoljnih konačnih raspletom bude što manje.

Takav je nekakav bio plan i u ovom slučaju, jer gastronomski dio ove nogometne nedjelje bio je u pripremi, trebalo je “samo” odraditi prva dva, pa se baciti na treće poluvrijeme. Međutim, baš krajem drugog poluvremena došlo je do ozbiljne promjene plana…

Ukratko, gosti iz Obrezine poveli su preko Noe Šalkovića u 59. minuti, ali drame na domaćoj klupi nije bilo. Rezultat je u 69. minuti poravnao igrač Lomnice Mateo Kljaić, čije ime valja zapamtiti zbog nastavka ove priče. Naime, njegov gol donosio je Lomnici bod sve do same završnice, kad je odjedanput počelo “iskriti” na terenu.

Iskra je prerasla u pravu vatru u 88. minuti, kad je sudac Stjepan Sučić, još jedan domaći dečko u ovoj priči, pokazao crveni karton igraču Lomnice Hrvoju Skupnjaku. Prvi žuti za prigovor, drugi žuti za nove prigovore, pa u zbroju crveni…

Stvari su se taman malo primirile, igra je nastavljena, a Mladost iz Obrezine je – opet povela! Marko Ivančić je zabio za 2-1 gostiju, koji su krenuli slaviti vrlo izgledna nova tri boda, a domaćini su izgubili kontrolu. Prednjačio je strijelac iz 69. minute, Mateo Kljaić, koji je šakom udario protivničkog igrača. Sudac Sučić pokazao mu je crveni karton, a onda je Kljaić šakom udario i njega!

Gosti su odnijeli bodove, propalo je prijateljsko druženje nakon utakmice, sve je otišlo kvragu, pa je ostalo jedino pričekati izricanje kazne za ovaj ispad. Sve je riješeno vrlo brzo, odluka je stigla već u srijedu.

“Mateo Kljaić, igrač NK Lomnica, isključen zbog udaranja protivničkog igrača šakom u trbuh u prekidu igre. Nakon pokazanog crvenog kartona, isti šakom u trbuh udara suca utakmice. (…) Za prekršaj prema članku 56. stavku 1. DP HNS-a (tjelesni napad na igrača) određuje se zabrana igranja prvenstvenih ili kup utakmica u trajanju tri mjeseca, a za prekršaj prema članku 57. stavak 1. DP HNS-a (tjelesni napad na službenu osobu) određuje se zabrana igranja prvenstvenih ili kup utakmica u trajanju od četiri mjeseca.

Nadalje, vezano na članak 43. DP HNS-a, uvidom u registar kazni, utvrđuje se da je isti već bio kažnjavan za isti ili sličan prekršaj. Dakle, navedeni prekršaj je prekršaj u povratu. Slijedom navedenog, izriče se ukupna kazna: zabrana igranja prvenstvenih ili kup utakmica u trajanju od 12 mjeseci. Kazna teče od 12. svibnja 2024. godine”, stoji u odluci.

Mateo Kljaić je 31-godišnjak, bivši je igrač Odre, Zelengaja, Čeha, mičevećkoga Klasa… Sljedeće sezone, eto, neće igrati.

Ova objava Kaos u Lomnici: Udario šakom protivnika pa – suca?! I dobio godinu dana suspenzije! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.