Prijava

Vaša prijava

Pobjeda za kraj! Rezultat bolji od igre na oproštaju od sezone

[]

Korak po korak, i tako 36 puta, nogometaši Gorice došli su do kraja svoje šeste prvoligaške sezone. Od nje su se oprostili pobjedom u utakmici u kojoj nisu blistali niti oduševili, ali u utakmici u kojoj su napravili sve što je bilo potrebno da dođu do posljednja ovosezonska tri boda, preskoče svog današnjeg protivnika i zauzmu sedmo mjesto na koncu jedne turbulentne i u svakom smislu zahtjevne sezone.

– Na kraju, kad sve zbrojimo, zaslužena pobjeda i zasluženo izboreno sedmo mjesto. Znali smo da nas čeka izuzetno teška utakmica protiv jako dobre Istre. U prvom poluvremenu svjesno smo prepustili posjed protivniku i tu moram čestitati svojim igračima što su se držali dogovora, budući da nam Istra u tih prvih 45 minuta nije napravila neke ozbiljne situacije. U drugom poluvremenu dogovorili smo se da krenemo malo više, da se dignemo, pokušamo napraviti pritisak, što nam je uspjelo tek nakon isključenja Čuića. Nakon toga smo zasluženo zabili golove, zasluženo pobijedili i zasluženo završili na sedmome mjestu – analizirao je svoju devetu utakmicu na klupi Gorice trener Rajko Vidović.

Kako se sezona bližila kraju, problema u kadru bilo je sve više, da bi se uoči ove posljednje utakmice Vidović našao u situaciji da ne može ni izbliza popuniti klupu. Uz onih 11 igrača koji su započeli susret, u zapisniku su se tako našla još i dva rezervna vratara te samo petorica igrača, među kojima su bila i tri juniora. Nesvakidašnja situacija, trenutak u kojem je zapravo najbolja vijest da je sezona gotova, ali i takva Gorica pronašla je način kako doći do svoje jedanaeste pobjede u sezoni.

Dominirala je Istra u prvom dijelu, stvarala i neke opasne situacije pred golom Bože Radoševića, dva-tri puta ozbiljno zaprijetila, no gorička mreža ostala je netaknuta. S druge strane terena sve se svelo na jedan relativno bezopasan pokušaj Ante Mateja Jurića, pa je tih 0-0 zapravo bilo najbolje što se Gorici moglo dogoditi.

Već na otvaranju nastavka, u 50. minuti, Istra je uspjela i zabiti, učinio je to Mateo Lisica, ali intervencija iz VAR sobe dovela je do pregledavanja cijele te situacije, a onda i do poništavanja gola. U začetku akcije, naime, nije dosuđen očigledan prekršaj na Majstoroviću, što je sudac Erceg i sam shvatio nakon što je vidio snimku, pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Novi ključni trenutak dogodio se u 66. minuti, kad je Mario Čuić startao na kapetana Gorice Filipa Mrzljaka i dobio drugi žuti karton, što je potpuno preokrenulo utakmicu. Gorica je konačno došla do daha, postala puno opasnija, a povela je iz prve prave prilike na utakmici. Jurić je lijepim dodavanjem pronašao Juricu Pršira u kaznenom prostoru, a on je iz okreta naciljao i pogodio mrežu Istre za vodstvo domaćeg sastava i veselje nekoliko stotina gledatelja okupljenih na tribinama Gradskog stadiona.

Nije Istra bila bezopasna ni nakon toga, ni s igračem manje, no Gorica je i dalje uspješno čuvala svoju mrežu, da bi nekoliko sekundi uoči posljednjeg sučeva zvižduka priču zaključio Marko Soldo. Veznjak Dinama na posudbi u Turopolju, od nove sezone igrač Osijeka, zaključio je svoju jednosezonsku epizodu u Gorici golom za konačnih 2-0 i tako uljepšao kompletan dojam.

– Igra nije bila na nekom nivou, ali tri boda su tu. Sezona je završena na najbolji mogući način, uzeli smo to sedmo mjesto i to je u cijeloj priči najvažnije. Hvala svima u klubu na prilici i na dobroj sezoni za mladog igrača poput mene, želim Gorici da u svakoj sljedećoj sezoni bude u što je moguće boljoj poziciji – pozdravio se Soldo i zaključio sezonu.

Sljedeće pitanje je “što sad?”, a odgovor na njega ćemo pričekati još neko vrijeme. Problema ima, poteškoća ima, planova i ideja također, ali za početak je najvažnije dobro se odmoriti. I što spremniji ući u sedmu prvoligašku sezonu, bogatiji za sva iskustva stečena u sezoni iza nas…

Ova objava Pobjeda za kraj! Rezultat bolji od igre na oproštaju od sezone se prvi puta pojavila na cityportal.hr.