Prijava

Vaša prijava

Udarnikova mladost blista u Poreču! Pratite uživo borbu ovih cura za polufinale…

[]

Fantastične vijesti posljednja dva dana stižu iz Poreča, iz dvorane u kojoj se tradicionalno igra završnica državnog prvenstva za mlade rukometašice. U glavnoj ulozi su, naravno, mlade rukometašice Udarnika, generacija djevojaka rođenih 2008. godine, koje su se već udomaćile na državnim završnicama. Djevojke predvođene trenericom Ljiljanom Ivaci doslovno blistaju u dosadašnjem tijeku turnira, a rezultat koji su već dosad ostvarile spada u povijesne uspjehe našega kluba.

Pa, krenimo redom, korak po korak, baš kao što i one čine ovih dana…

Prvog dana, na samom otvaranju, “Ivaci Girls” išle su na vrlo neugodni Trogir, ponajbolju ekipu južne regije, a već je ta utakmica pokazala da ove cure misle ozbiljno. Uz glasnu podršku roditelja okupljenih na tribinama, djevojke su imale “vatreno krštenje” u jednoj dramatičnoj utakmici, koja je na kraju završila happy endom. Pobjeda 12-11, teško i zasluženo izborena, kao da je donijela dodatno samopouzdanje ovim djevojkama, što se kasnije pokazalo i ključnim.

U sljedećoj utakmici šanse nisu bile prevelike, budući da je s druge strane bio jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova državnih prvakinja, zagrebačka Lokomotiva. Predviđanja je potvrdio i konačni rezultat, jer “lokosice” su bile bolje 21-9 i poslale jasnu poruku u kakvom se to društvu mlade “udarnicu” nalaze u Poreču.

Međutim, u tom društvu ima i onih s kojima Udarnik itetkako može igrati, pa su se djevojke već u sljedećoj utakmici vratile pobjedama. Ponovno je bilo teško, neizvjesno i dramatično, ali ponovno je završilo velikim slavljem. S druge strane bio je Zrinski iz Čakovca, a igračice trenerice Ivaci iz cijele su priče izašle “krvavih koljena” i s dva nova, presudna boda na kontu. Završilo je 18-16, što se pokazalo dovoljnim za plasman među 12 najboljih ekipa završnice.

Nije se to moglo promijeniti ni porazom od Zeline 19-15 u posljednjem kolu skupine, jer tih plus dva protiv Zrinskog osiguralo je Udarniku rukometno subotnje prijepodne. Četiri ekipe koje su osvojile prva mjesta u svojim skupinama izravno su se plasirale u četvrtfinale, dok su ekipe koje su osvajale druga i treća mjesta morale igrati osminu finala. Na tom koraku Udarniku je na putu stajala Novska, a završilo je najuvjerljivijom pobjedom do tad. Udarnik 19, Novska 12 i – veliko slavlje!

– Cure se ponašaju kao prava ekipa, od prve sekunde ovog turnira, daju svoj maksimum u svom trenutku i zaslužile su ovaj uspjeh. Jednako tako, moram pohvaliti i roditelje, kojih je ovdje s nama valjda i više nego igračica. Velika su nam podrška u svakom trenutku i hvala im na tome – javila se iz Poreča trenerica Ljiljana Ivaci.

Nitko ne želi poletjeti nakon ovako dobrog raspleta situacije, ali ne kriju u Udarniku da ne misle na ovom stati, da žele pokušati nastaviti svoj put. U četvrtfinalu ih u subotu od 15.30 sati čeka sudar sa županijskim rivalom iz Ivanića, još jednom odličnom ekipom, ali i s protivnikom s kojim Udarnik može igrati.

Kako će to točno izgledati, provjerite i sami u prijenosu uživo OVDJE.

REZULTATI

Skupina
Udarnik – Trogir 12-11
Lokomotiva – Udarnik 21-9
Udarnik – Zrinski 18-16
Zelina – Udarnik 19-15
Osmina finala
Udarnik – Novska 19-12

Boje Udarnika u Poreču na sjajan način brane ove djevojke:
Lorena Bočkaj, Jana Gojak, Anamaria Kos, Lucija Gulič, Lana Konjar, Matea Vukić, Lana Derbuc, Leonarda Burić, Petra Gudelj, Leona Lilić, Luna Gojak, Lara Bošković, Vasilisa Jakubovskaja, Tena Markov, Ema Rogić, Elena Ćirić, Lana Buhin

Ova objava Udarnikova mladost blista u Poreču! Pratite uživo borbu ovih cura za polufinale… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.