Prijava

Vaša prijava

Kurilovec osvojio Novo Čiče: Na turniru dječaka najbolja je bila – jedina djevojčica!

[]

Na Dan državnosti i blagdan Tijelova u Novom Čiču, na igralištu Dinama Hidrela, u organizaciji kluba i obitelji Milanščak odigran je drugi memorijalni nogometni turnir za mlađe pionire, djecu do 13 godina starosti. Sudjelovalo je osam momčadi, pa su u skupinu A smješteni Dinamo Hidrel, Ban Jelačić iz Vukovina, Velika Mlaka 1947 i Mladost Okić iz Klinča Sela, a u skupini B bili su Buna iz Male Bune, Kurilovec, Stupnik i, umjesto Mladosti Obrezina, koja je odustala “pet do dvanaest”, jedna kombinirana selekcija. Mladost je prema propozicijama svoje predviđene utakmice izgubila 0-3.

Rezultati po skupinama bili su sljedeći:

Skupina A
Jelačić – Dinamo Hidrel 2-1
Velika Mlaka 1947 – Mladost Okić 5-1
Velika Mlaka 1947 – Jelačić 1-0
Mladost Okić – Dinamo Hidrel 0-6
Jelačić – Mladost Okić 5-0
Dinamo Hidrel – Velika Mlaka 1947 0-4

Skupina B

Kurilovec – Stupnik 1-0
Buna – Mladost Obrezina 3-0 b.b.
Buna – Stupnik 0-2
Mladost Obrezina – Kurilovec 0-3 b.b.
Stupnik – Mladost Obrezina 3-0 b.b.
Kurilovec – Buna 3-1

Utakmice je u prosjeku gledalo i više od 200 gledatelja, a u polufinale plasirali su se prvo i drugoplasirani iz svake skupine.

U polufinalu u prvoj utakmici Stupnik je dobio Veliku Mlaku minimalnim rezultatom 1-0.

U drugoj polufinalnoj utakmici Kurilovec je 4-0 svladao Jelačića iz Vukovine, prošlogodišnjeg pobjednika turnira.

U borbi za treće mjesto Velika Mlaka je slavila 2-0 kontra Jelačića.

U finalu Kurilovec je bio bolji od Stupnika 1-0. Za pobjednike su igrali: Petar Kos, Jure Gilja, Antonio Bajlović, Noa Vidak, Marta Rošić, Mark Mikulin, Emanuel Fabečić, Roko Mašnjak, Luka Mikulić, Mihael Bratković, Božidar Hostić, Matej Štach, Jan Zebić i Karlo Benšak. Trener je Leon Grgiæ.

Trofeje su uz dogradonačelnika Nevena Karasa podijelili i članovi obitelji Milanšèak. Za najboljeg igrača proglašena je jedina djevojčica na memorijalu, Marta Rošić iz Kurilovca! Bravo i velika èestitka! Marta je sve utakmice odigrala sjajno. Krasile su je tehnika, kao veznu pregled igre, fini nogometni korak, smirenost u svim situacijama, snažna u duelima, pa su neki deèki ponekad završili i na travi… Vjerojatno je pitanje vremena kad će Marta završiti u nekom prvoligaškom klubu nogometašica.

Najbolji strijelac je Mihael Bratković, također iz Kurilovca, a trofej mu je uručila Marina Milanščak, inače trenutačno ozlijeđena mlada nogometašica HNK Gorice.

Za najboljeg vratara proglašen je Leon Hudolin iz Stupnika, a uz njih troje, u selekciju najboljih jedanaest memorijala još su izabrani Mark Mikulin, Antonio Bajlović (oba iz Udarnika), Petar Jerković, Luka Meglajec (oba Stupnik), Patrik Penić, Jakov Šulentić (oba Jelačić), Mark Šarić, Lukas Korajković (oba Velika Mlaka 1947)

Tijekom memorijalnog turnira delegacija Dinama Hidrel otišla je na obližnje groblje i posjetila grob Franje Milanščaka Gire.

Ova objava Kurilovec osvojio Novo Čiče: Na turniru dječaka najbolja je bila – jedina djevojčica! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.