Prijava

Vaša prijava

Pralas spektakularno zabio sa centra, Gradići čekaju Segestu, Jelačić ide u JŽNL

[]

Dva dana nakon što je Mraclin završio svoju dio posla u ovoj sezoni, pobjedom 4-0 pred svojim navijačima, posljednjih 90 minuta u okviru 4. NL Središte dva preostala naša kluba u ovom rangu odigrala su u međusobnom sudaru. S jedne strane domaći Gradići, s druge gosti iz Vukovine, nogometaši Jelačića, a ulog – ogroman. Igralo se za ostanak u ligi, odnosno mogući ostanak u ligi, pri čemu je uoči utakmice bilo jasno da ne postoji opcija po kojoj će ostanak izboriti i jedni i drugi.

Na kraju, slavili su Gradići, koji su puno boljom partijom izborili pobjedu 3-0 i tako napravili sve što su mogli u ovom trenutku. Momčad trenera Zorana Tomčića završila je sezonu na 13. mjestu, s jednakim brojem bodova kao Topusko, koje je također u zadnjem kolu napravilo sve što je moglo, pobijedivši Moslavac iz Popovače s visokih 4-1. Njima, međutim, to nije bilo dovoljno, jer Gradići su zbog bolje gol-razlike završili na jednoj poziciji više, onoj koja bi mogla značiti i ostanak u ligi.

Da bi tako doista i bilo, Gradići će morati navijati za Segestu, koja je u nedjelju poslijepodne napravila prvi korak u kvalifikacijama za popunu 2. NL, odnosno jedinstvene treće lige. Siščani su na svom terenu pobijedili Zadar rezultatom 2-1 i sad im preostaje pokušati sačuvati tu prednost i u uzvratu za tjedan dana. Uspije li Segesta u tome, automatski će su 3. NL Centar ostati petrinjska Mladost, a samim time će i Gradići sačuvati svoj status u još jednom rangu niže. Odu li u jedinstvenu treću Zadrani, Petrinjci će preseliti u rang niže, a Gradići će se pridružiti Jelačiću u Jedinstvenoj županijskoj ligi…

Svi skupa, naravno, navijamo za ovaj prvi rasplet, manje zbog sisačkog nogometa, puno više zbog turopoljskog, zbog naših Gradića, koji su ove subote pokazali da zaslužuju biti u ovom društvu.

Jelačić, s druge strane, ni ovoga puta nije pokazao da ima ono što je potrebno za ovu razinu. Cijele sezone društvo iz Vukovine se muči, bori za opstanak, a trener Hrvoje Jančetić imao je neobičnih problema čak i uoči posljednje, ključne utakmice. Dio igrača, naime, tijekom tjedna ozbiljnije se pripremao za Humanitarku na betoncu u Cvjetnom nego za utakmicu koja bi ih mogla ostaviti u ligi, a u skladu s tim sve skupa je i završilo.

Stjepan Pralas otvorio je seriju u Gradićima sredinom prvog poluvremena, na asistenciju Josipa Rakovića, koji je nedugo potom i sam zatresao mrežu gostiju i povisio na 2-0. Moglo je već do poluvremena biti i uvjerljivije, jer Marko Preradović je zapucao penal nekoliko minuta prije kraja prvog dijela, što se Gradićanima ipak nije osvetilo. Priča je zaključena senzacionalnim golom Stjepana Pralasa, njegovim drugim, udarcem sa centra igrališta?! Lopta je preskočila golmana Vukovine i zakoprcala se u mreži za konačnih 3-0.

Velikogorički nogomet tako će sljedeće sezone, u najboljem slučaju, ostati na dva predstavnika u petom rangu, a Jelačić se nakon dvije sezone vraća u jedinstveni županijski rang, u kojem je posljednjih godina i proveo najviše vremena. Nema razloga očajavati zbog toga, u Vukovini je ipak puno važnije nastaviti kvalitetno raditi s mladima, a u neku ruku i nije loše igrati derbije u Buševcu, Kučama, Lomnici i ostalim lokacijama po našem kraju, umjesto da to rade po Novskoj, Popovači, Kerestincu ili Hrastju.

Ova objava Pralas spektakularno zabio sa centra, Gradići čekaju Segestu, Jelačić ide u JŽNL se prvi puta pojavila na cityportal.hr.