Prijava

Vaša prijava

FOTO Razigran vikend u Vukovini: Više od 400 djece na Trofeju Ban Jelačić!

[]

U dva prekrasna nogometna dana igralištem u Vukovini prodefiliralo je ukupno oko 400 malih nogometašice i nogometaša, a dodaju li se tome i razdragani roditelji, prijatelji kluba i poneki slučajni namjernik, cijela brojka odlazi iznad tisuću ljudi koji su uživali u dječjem natjecanju u veselju. Sve to događalo se u sklopu turnira pod nazivom Trofej Ban Jelačić, trinaestog po redu, na koji je društvo iz Vukovine s razlogom ponosno.

“Turnir je i ove godine nadmašio sva očekivanja. Iako praćen vrlo visokim temperaturama i nemilosrdnom sparinom, ipak je to bio uzbudljiv sportski dan. Bilo je bučno, nagužvano i odlično!”, zadovoljno su poručili organizatori, kojima su događaji poput ovoga s dobrim razlogom puno važniji i od uspjeha njihovih seniora, koji su imali vikend za zaborav.

Po neugodnoj vrućini, ali u izvrsnoj atmosferi tijekom oba dana, natjecalo se ukupno 28 ekipa u kategoriji nogometašica i nogometaš rođenih 2014. godine i kasnije. Turnir se u završnoj fazi podijelio na tri zanimljivo nazvana dijela: Liga prvaka, Europska liga i Konferencijska liga. U njima se našlo 12 najboljih ekipa na turniru koji je i ovoga puta imao tri pobjednika.

Osvajači “Lige prvaka” tako su postali klinci iz HNK Rijeke, ispred NK Osijeka, Studentskoga grada i austrijskog Sturma iz Graza. “Europsku ligu, u konkurenciji Zadarnove, HAŠK-a i HNK Gorice, osvojila je zagrebačka Lokomotiva, dok se u “Konferencijskoj ligi” našla i ekipa domaćina, NK Ban Jelačića. Ispred njih bili su Barca Academy iz Budimpešte i HNK Šibenik, dok je iza domaćina ostala sisačka Segesta.

U cijelom doživljaju uživali su i svi ostali sudionici turnira, ali i društvo iz organizacije, koje je i ove godine podmetnulo leđa.

“Hvala svima koji su jučer bili dio naše priče. Hvala gospodinu Branku Pavlici, koji je zaslužan za natjecateljski dio turnira, a najviše hvala našim roditeljima i ostalim volonterima, na čijim leđima počiva cijela logistika! Veliki ste motor i snaga za dalje!”, zahvaljivali su iz kluba u serijama.

Što se domaćina tiče, važno je istaknuti i da je Andreas Feketija izabran u Dream Team turnira, što je još veće postignuće ako znamo da je godinu mlađi od većine sudionika ovog turnira. Sjajnoj turnira, za čije su sljedeće izdanje pripreme praktički već počele…

LIGA PRVAKA
1. HNK Rijeka
2. NK Osijek
3. Studentski grad
4. Sturm Graz

EUROPSKA LIGA
1. NK Lokomotiva
2. NK Zadarnova
3. HAŠK
4. HNK Gorica

KONFERENCIJSKA LIGA
1. Barca Academy Budapest
2. HNK Šibenik
3. NK Ban Jelačić
4. NK Segesta

Ova objava FOTO Razigran vikend u Vukovini: Više od 400 djece na Trofeju Ban Jelačić! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.