Prijava

Vaša prijava

Paraboćarski klub ‘Marijan Dobrinčić’ slavi desetu obljetnicu

[]

Gorički Parabočarski klub ‘Marijan Dobrinčić’ 3. kolom hrvatske paraboćarske lige koje se održava ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica, obilježava desetu obljetnicu djelovanja.

Natjecanje je okupilo 12 klubova i 130 paraboćara te njihovih asistenata, a jutrošnjem otvaranju nazočio je gradonačelnik Krešimir Ačkar te zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Klub nije samo sportska organizacija, već i zajednica koja okuplja i osnažuje ljude sa 100% tjelesnim oštećenjem, uključujući osobe s cerebralnom paralizom i mišićnom distrofijom. Vaš trud, upornost i sportski duh pokazuju da ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati kada smo jedinstveni i kad vjerujemo u svoje sposobnosti. Vaša snaga i predanost motiviraju nas da radimo više i bolje kako bismo stvorili uvjete u kojima svatko može ostvariti svoje potencijale. Naša je dužnost i privilegija podržati vas, kako kroz infrastrukturu i resurse, tako i kroz neizmjernu podršku koju zaslužujete – poručio je gradonačelnik Ačkar te poželio još mnog uspješnih godina i sportskih uspjeha.

Dožupan Kolarec istaknuo je kako županija svake godine sve više sredstava izdvaja za rad te podržava Parasportski savez Zagrebačke županije kao i sport osoba s invaliditetom, a posebno su ponosni na člana kluba Marka Turkovića, ujedno i člana hrvatske reprezentacije koja je nedavno nastupala na Svjetskom kupu u Sao Paolu.

Također, izaslanstvo u sastavu predsjednik kluba Ivan Mazgar, Davor Juren i Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije na groblju Kušanec zapalili su svjeće na posljednjem počivalištu nikad prežaljenog paraboćara Nikice Kasunića.

Ova objava Paraboćarski klub ‘Marijan Dobrinčić’ slavi desetu obljetnicu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.