Prijava

Vaša prijava

Črnko: Želimo zadržati kapetana, a uskoro će početi dolaziti i pojačanja

[]

Kako u braku, tako i u goričkom nogometu, sedma godina je krizna, najteža za prebroditi. Neće u njoj, svojoj sedmoj prvoligaškoj godini, biti lako HNK Gorici, klubu koji se prometnuo u jednog od najistaknutijih simbola našega grada. Teško je doba u tijeku u životu kluba, financijske tokove današnjeg nogometa sve je teže pratiti, a to utječe i na veliku neizvjesnost koja vlada oko kluba u razdoblju između dvije sezone.

– Nema nikakvog razloga za paniku. Funkcioniramo normalno, planiramo budućnost i čekamo početak priprema – kaže predsjednik kluba Nenad Črnko, kao odgovor na rastuću količinu zabrinutosti za budućnost “ponosa grada”.

Uklopila se u to i vijest koja je govorila da Mario Brkljača više neće biti sportski direktor Gorice, da odlazi u Šibenik raditi isti taj posao. Naš je klub tako, uoči nesumnjivo jako zahtjevne sezone, ostao bez prvog čovjeka sportske politike, a bez njega će biti još najmanje neko vrijeme.

– Ne, u ovom trenutku ne tražim novog sportskog direktora. Ne zato što ga ne želim tražiti, nego zbog spleta drugih okolnosti. U stalnim smo kontaktima s potencijalnim investitorima, uvijek se tu nešto događa, a meni je logično da će netko tko dođe s novcem u klub, ako i kad se to dogodi, željeti imati pod kontrolom sportski segment kluba. I da će imati čovjeka za tu poziciju. U ovom trenutku sve razgovore i dogovore s igračima preuzeo sam na sebe, a sportskog direktora, na kraju krajeva, možemo imenovati i za mjesec dana – izvještava o aktualnom trenutku kluba predsjednik Črnko, cijela četiri dana prije početka priprema.

Prvi sastanak u novoj kampanji trener Rajko Vidović zakazao je za ponedjeljak, a na njemu će pojaviti više od 25 igrača. Trebao bi meni njima biti i kapetan momčadi Filip Mrzljak, kojem je ugovor istekao, ali ponuđen mu je novi, kojeg zasad nije potpisao. Ideja je da to svakako učini prije nego što pripreme počnu, jer to bi bilo u skladu sa statusom kapetana, jednog od vođa ove momčadi.

– Izuzmu li se Soldo, Munksgaard, Blummel i Ilečić, koji više nisu naši igrači, moguće je da ćemo u sezonu ući s gotovo istom momčadi kao prošle sezone. Pogotovo dogovorimo li produženje s Mrzljakom. Uz sve ostale, rado bismo ostavili i Tima Matavža još jednu godinu. U malo drukčijoj ulozi, više kao pomoć mladim napadačima Juriću, Cruzu i ostalima – otkriva predsjednik kluba.

Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da u sljedećim danima i tjednima bude još odlazaka, pri čemu se svi nadaju nekakvoj ponudi za nekog od društva iz goričkog izloga, ali i bez toga bi rastanaka moglo biti. Jednako kao i dolazaka novih igrača, pri čemu neće biti potrebe za prevelikim gomilanjem igrača.

– Svakako moramo pronaći pojačanje na poziciji desnog beka, na kojem trenutačno imamo samo mladog Đekića. Radimo na tome, a istovremeno bismo voljeli dovesti i po jedno pojačanje u svakoj od linija, obrani, sredini i napadu. Neki igrači vraćaju se s posudbi, ali u pregovorima smo i s nekolicinom potencijalnih pojačanja, tako da svakako možemo očekivati da će se ovaj aktualni kadar još mijenjati. Uostalom, uvijek je Gorica svoje prilike tražila i u onoj kasnijoj fazi prijelaznog roka, kad se i cijene malo korigiraju, što znači da svakako imamo dva mjeseca vremena. Iako, i u ovom trenutku vjerujem da imamo dovoljno kvalitetan kadar – kaže Črnko.

A pogled na taj aktualni kadar kaže da Gorica u ovom trenutku, nekoliko dana prije početka priprema, na raspolaganju ima ovaj sljedeće igrače:

GOLMANI: Banić, Radošević, Žiger, Debijađi (?)
BRANIČI: Maloča, Štiglec, Krizmanić, Leš, Matković, Đekić, Vuko
VEZNJACI: Pršir, Ndockyt, Mrzljak (?), Kapulica, Sagna, Lazarov, Vrzić, Jug, Skrbin, Majstorović
NAPADAČI: Mitrović, Cruz, Jurić, Fall, Vujnović, Matavž (?)

Promjena će tu, kako kaže i predsjednik/v.d. sportski direktor, još biti, ali imena zasad nismo uspjeli izvući imena.

– Ma ne, nećemo u ovom trenutku o imenima, prije nego što nešto postane i službeno, ali pred realizacijom smo dolaska dvojice igrača. Svakako nam je želja i da Gabrijel Rukavina ostane s nama, pokušat ćemo pronaći rješenje u dogovoru s Dinamom. Ovisno o razvoju situacije, o eventualnim izlaznim transferima, planirat ćemo dalje – govori Črnko.

U svakom slučaju, akcija kreće od ponedjeljka, s pogledima prema novom prvenstvu, koje bi mogla otvoriti upravo Gorica. U prvom kolu na rasporedu je Varaždin doma, par idealan za petak, 2. kolovoza, u večernjem terminu, nadamo se i s lijepo ispunjenim tribinama. Gorici će ove sezone, kako god ispalo sve ovo skupa, podrška navijača trebati više nego ikad.

Ova objava Črnko: Želimo zadržati kapetana, a uskoro će početi dolaziti i pojačanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Završna svečana priredba u PŠ Mičevec