Prijava

Vaša prijava

U Mostaru ga još nisu ni prežalili, a Klaf se već smjestio – u Bačkoj Topoli!

[]

U životu Deana Klafurića ovog se ljeta stvari odvijaju filmskom brzinom. “Prekjučer” na odmoru, miran i spokojan, u iščekivanju svadbe najstarijeg sina Marka, još “jučer” u burnom i neobičnom razlazu s mostarskim Veležom, a danas već u – Bačkoj Topoli! Planovi su tu da bi se mijenjali, kaže stara ironična, ali baš da se ovako promijene…

Kući na odmor, nakon sezone u kojoj je uzeo treće mjesto u Premijer ligi BiH s mostarskim Veležom, vratio se zadovoljan i spokojan, pun motiva. S približavanjem početka priprema, rasla je i nervoza, bilo je jasno da stvari ne funkcioniraju onako kako je želio trener i sportski direktor Klafurić, koji se pojavio u Mostaru samo da bi rekao: “Tako ne želim raditi!” Popularni trener Veleža tako je postao bivši trener Veleža, što je razbijesnilo navijače, kod kojih je Klaf uživao veliku popularnost, a posljednično i donijelo probleme za predsjednika Senada Kevelja. Koji i dalje traži trenera…

Potrajalo je razduživanje stana i automobila, rješavanje svih papira, zadržao se Klaf u Mostaru još koji dan, kad je konačno došao doma – produžio je dalje! Poziv je stigao iz Bačke Topole, s oznakom “hitno”, jer i u tamošnjem TSC-u došlo je do iznenadne promjene na klupi. Uspješni trener Žarko Lazetić, koji je momčad prošle sezone dovukao do trećeg mjesta u srpskoj Superligi, prihvatio je poziv izraelskog Maccabija i TSC je tražio trenera. Sportski direktor kluba iz Bačke Topole je Marko Kepčija, čovjek koji zna što Klaf može i sve se posložilo samo od sebe.

– Da, mogu potvrditi da sam novi trener TSC-a. Sve se dogodilo jako brzo, klub je iznenada ostao bez trenera, započeli smo razgovore i uspjeli se dogovoriti. Veselim se novom izazovu – kratko se javio Klaf iz Bačke Topole, nekoliko sati prije nego što se biti i službeno predstavljen kao novi trener hit kluba u Srbiji.

TSC je desetljećima bio niželigaš, klub koji je izbacio igrače kao što su Dušan Tadić, Nikola Žigić, Zvezdan Terzić, Andrija Kaluđerović… Međutim, u ovo što je danas klub se počeo pretvarati ulaskom u najviši rang 2019. godine, da bi se ekspresno ustabilili i u samom vrhu srpskog nogometa, u izlascima u Europu, uključujući i jedne kvalifikacije za Ligu prvaka.

Poklapa se to, naravno, s ulaskom kapitala iz susjedstva u klub, jer Bačka Topola je pod snažnim mađarskim utjecajem. Prvi čovjek kluba tako je Janos Zsemberi, pod čijim je ravnanjem izgrađen i novi stadion, bombončić za 4500 gledatelja, a uz to je i prekrasan trening centar, na kojem mora biti užitak raditi.

Klafa, u prijevodu, čeka veliki izazov. I nešto sasvim drukčije od onoga što ga je mučilo u Mostaru. Neće biti lako držati rezultate na toliko visokoj razini, ali preduvjeti su tu. Klub je uređen, stabilnih financija i visokih ambicija, s uvjetima na ozbiljnoj razini.

Preostaje samo krenuti raditi, a to je ono što Klaf i najviše voli.

Ova objava U Mostaru ga još nisu ni prežalili, a Klaf se već smjestio – u Bačkoj Topoli! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.