Prijava

Vaša prijava

Velike promjene u NK Lukavcu: Guteša i Gligora odlaze, klub seli dva ranga niže?!

[]

Lukavečka nogometna bajka, prema svemu sudeći, došla je do svoga kraja. Najljepši dani u povijesti kluba iz mjesta s dvorcem, kažu dobro obaviješteni izvori, završit će u srijedu poslijepodne. Dojavio je to našoj redakciji jedan bivši igrač, razočaran razvojem situacije u najavi…

– Cijelo vodstvo kluba odlazi, sve se raspada… To sam ja i govorio, kako su došli, tako će i otići…

Pod sintagmom “vodstvo kluba” mislio je, zapravo, na dvojicu ključnih ljudi. Svi recentni uspjesi lukavečkog nogometa, kluba koji je stigao do gornje polovice četvrtog ranga hrvatskog nogometa, mjesta u koje je počela dolaziti i nacionalna reprezentacija, vezani su uz dosadašnjeg predsjednika Gorana Gutešu i sportskog direktora Tomislava Gligoru. Ako je vjerovati pričama koje dolaze iz Lukavca, na izvanrednoj skupštini kluba u srijedu obojica će završiti svoje mandate.

Potrajalo je sve tu skupa čak i duže nego što se moglo očekivati, jer Guteša je kao predsjednik vukao posljednjih pet i pol godina, kao dio uprave još i nešto duže, a sad je očito došao trenutak da se malo makne od svega. U amaterskom nogometu sve je teže raditi, nove generacije baš i nisu lude za angažmanom takve vrste, a to iz onih koji se odluče na takvo što izvlači još više energije, pa se ona brže i potroši. Upravo to se i ovdje dogodilo, jer u Lukavcu, kako doznajemo, nema nikakvih trzavica. Jednostavno je Guteša odlučio da je došao trenutak za nekog drugog.

Slično vrijedi i u slučaju direktora Gligore, koji je također ulagao veliku volju, želju i energiju, i njemu idu velike zasluge za sve dobre stvari koje su se događale u NK Lukavcu posljednjih godina. Cijelo je to vrijeme blisko surađivao s predsjednikom Gutešom, pri čemu je svatko radio svoj dio posla, a sad će zajedno i otići. Svatko svojim putem, više ili manje vezano za nogomet…

Što čeka NK Lukavec bez njih dvojice? Kako sad stvari stoje, život na nešto nižim razinama. I nešto realnijima, dodali bismo… Nije mali broj onih koji će ustvrditi kako sredini poput Lukavca i nije prijekopotrebno igrati ovako visok rang, ulagati tolika sredstva, a svi takvi i neće biti pretjerano razočarani mogućnošću da Lukavčani od sljedeće sezone budu članovi Jedinstvene županijske lige.

Iz četvrtog ranga klub bi se, ako je vjerovati takvom scenariju, spustio dva ranga niže, pa nastavio natjecanje u društvu lokalnih rivala poput Turopoljca, Poleta, Lomnice, Klasa… Povuklo bi to sa sobom, logično, i radikalne promjene u momčadi, ali ne zvuči ni tako loše igrati derbije u Kučama, Buševcu ili Mičevcu umjesto u Bistri, Strmcu ili Maču.

Hoće li sve biti baš tako, doznat ćemo u srijedu poslijepodne. U svakom slučaju, što god se dogodilo, nogomet će se u Lukavcu i dalje igrati. I zato, nije baš da se išta raspada u nogometnom Lukavcu, točnije bi bilo reći da počinje nova era…

Ova objava Velike promjene u NK Lukavcu: Guteša i Gligora odlaze, klub seli dva ranga niže?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.