Prijava

Vaša prijava

Legendarni pjevač Iron Maidena sad je navijač Gorice! A za sve je kriv Krešo Šoš…

[]

U svijetu heavy metal glazbe bend Iron Maiden ima kultni status. U najmanju ruku. Maideni su bili pioniri heavy metal glazbe u Velikoj Britaniji, krenuli su još davne 1975. godine, a do danas su izdali 17 albuma koji ostaju za povijest ove glazbe. Na prva dva, “Iron Maiden” iz 1980. i “Killers” iz 1981. godine, ulogu pjevača imao je Paul Andrews, scenskog imena Paul Di’Anno, sin Brazilca i Engleskinje, a odnedavno i – navijač HNK Gorice!

Dobro, možda je “navijač” malo nategnut opis, ali legendarni glazbenik napravio je barem prvi korak na putu da to jednog dana možda doista i postane. Naime, Andrews je vlasnik dresa Gorice s brojem 6 i njegovim prezimenom, a glavni i odgovorni u toj neobičnoj priči zove se Krešimir Šoš. Posljednje četiri i pol godine kondicijski trener u HNK Gorici, a od kraja prošle sezone vanjski suradnik i veliki prijatelj kluba.

Krešo je ujedno i vlasnik Centra za dijagnostiku, rehabilitaciju i trening “Prirodan pokret”, a jedan od klijenata u lipnju mu je bio upravo Paul Andrews. Krešo je, ujedno, i profesionalac najviše razine, ali ovoga puta uplele su se i ozbiljne emocije.

“Jednom je dotični gospodin u klubu u kojem sam radio rekao da, ako stvarno nešto želiš, to možeš i ostvariti. Uz sport, koji me okupira cijeli život, glazba čini neizostavan dio. Od osnovne škole rock i heavy metal mi najbolje leže. Tu je za mene Iron Maiden broj jedan, bez konkurencije. Biti u rehabilitacijskom timu pjevača za prva dva albuma, Paula Andrewsa, više je čast i zadovoljstvo nego posao. Hvala na povjerenju i nema predaje!”, objavio je Šoš na svome Facebooku, iznad fotografija na kojima velikan heavy metala pozira s dresom Gorice, iz koje su se također pohvalili slavnim navijačem.

Krešimir Šoš u svom centru u Samoboru ova će dva mjeseca pokušavati pomoći legendarnom glazbeniku da smanji svoje zdravstvene tegobe

“Paul Andrews, prvi pjevač legendarnog benda Iron Maiden, nakon operacije koljena rehabilitaciju odrađuje kod našeg vanjskog suradnika Krešimira Šoša. Saznali smo da je veliki zaljubljenik u nogomet pa smo iskoristili priliku da ga iznenadimo dresom Gorice, tako da će sada naše utakmice moći pratiti sa stilom!”

Andrews, inače, vodi bitku sa zdravstvenim problemima još od 2017. godine, zbog svega toga završio je i u invalidskim kolicima, u kojima se pojavljivao i na nekim nastupima, a u Hrvatskoj je pomoć prvi put potražio 2021. godine. Na putu do oporavka, barem u onoj mjeri u kojoj je to moguće, naletio je na Šoša, izuzetno cijenjenog stručnjaka na ovom području, kao i na njegov Centar, smješten u Samoboru. Riječ po riječ, tema po tema, došlo se i do nogometa, pa onda i do epiloga koji uključuje dres s brojem 6.

– Taj broj je sam odabrao. Navijač je West Hama, kao klinac je i igrao za “hammerse”, zajedno s osnivačem Iron Maidena Steveom Harrisom, a omiljeni igrač mu je legenda kluba i engleskog nogometa Bobby Moore, koji je nosio upravo šesticu – objasnio je Šoš odabir svog živopisnog klijenta.

Sa slavnim pjevačem upoznao se još prije nekoliko godina, i to preko Stjepana Jurasa, Zagrepčanina koji se brine o Andrewsu, preko kojeg je 66-godišnji glazbenik i došao u Hrvatsku, gdje je i operiran. Ugrađeno mu je tom prilikom umjetno koljeno, a Šoš će mu sve do kraja srpnja pomagati da se vrati u što bolje fizičko stanje.

I usput će čekati novi album benda Warhorse, s kojim je Andrews i dalje aktivan. Nakon Maidena pokušavao je i sa solo projektima, a bio je još i pjevač bendova Gogmagog, Di’Anno’s Battlezone, Killers i Rockfellas. Ženio se pet puta, ima šestero djece, ali i puno duha, gotovo dječačke razigranosti, unatoč svim zdravstvenim problemima koji ga muče.

Po novome, ima i omiljeni hrvatski nogometni klub.

Ova objava Legendarni pjevač Iron Maidena sad je navijač Gorice! A za sve je kriv Krešo Šoš… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.