Prijava

Vaša prijava

Gorica dobila Bugare u prvoj utakmici priprema. Je li dobila i veliko pojačanje?!

[]

Sunce je ovog subotnjeg prijepodneva pržilo sasvim u skladu s onim što piše na kalendaru, da je početak srpnja, a na Gradski stadion stigao je bugarski prvoligaš Hebar, prošle sezone 13. momčad Parve lige. Nogometaši Gorice ostavili su iza sebe prvih 12 dana priprema, a jutarnji termin prve provjere pošteno ih je razveselio, jer to je značilo da nije slobodna samo nedjelja, nego i cijela polovica subote…

A na kratki predah mogli su otići zadovoljni. Ne zato što su pobijedili Bugare 1-0, golom Nikole Vujnovića iz penala u 65. minuti, jer znamo da je rezultat u pripremnim utakmicama manje važan, nego zato što su ostavili jako dobar dojam. Pogotovo s obzirom na to da su jednu jako dobru utakmicu odigrali usred najtežeg dijela priprema, jutro nakon što su dan ranije odradili dva teška treninga.

U ogledu s Hebarom nije sudjelovao Merveil Ndockyt, koji više ne osjeća nikakve tegobe, ali zbog prethodnih iskustava se Kongoanca vrlo pažljivo uvodi u puni trenažni proces, što bi se trebalo dogoditi od sljedećeg tjedna. Nije bilo u neslužbenom zapisniku ni Filip Mrzljaka, i dalje aktualnoga kapetana, ali zapravo bivšeg igrača Gorice. Mrzli trenira s momčadi, ali budući da mu je ugovor istekao 30. lipnja, a novi još nije potpisao, bilo je logično očekivati da neće participirati u ovom susretu.

Tako je Rajko Vidović u prvom poluvremenu poslao na teren sastav koji bi u značajnoj mjeri trebao nalikovati na trenutačnih prvih 11 po trenerovim viđenjima i zapažanjima. Na golu je tako bio Božidar Radošević, u sredini obrane Mario Maloča i Krešo Krizmanić, na lijevom boku Dino Štiglec, a na desnom Mario Matković, originalno stopera, za kojeg je Vidović jasno rekao da će “pokušati napraviti beka od njega”.

Još jednog stopera, Matea Leša, za ovu je priliku pretvorio u zadnjeg veznog, a uz njega u sredinu postavio Luku Kapulicu i Juricu Pršira, ovom prilikom kapetana momčadi. Desno je napadao mladi Luka Vrzić, lijevo Ante Matej Jurić, dok je u vrhu napada svoje mjesto zauzeo Caio Cruz.

U prvih 20-ak minuta ta momčadd nije pokazala previše, da bi se u drugoj polovici prvog dijela Goričani ipak razigrali. Lopta je išla puno bolje, počele su se nizati i (polu)prilike, a jedanput je uspjela Gorica i zabiti, ali gol Brazilca Cruza poništen je zbog zaleđa. Svoj dio posla tako su “prvotimci” odradili bez golova, a onda svi u kompletu otišli na tuširanje.

Mjesto su prepustili novoj, svježoj jedanaestorici, u sastavu: Ivan Banić na golu, Đuro-Gulio Đekić prvi put nakon Koprivnice na desnom boku, mladi dinamovac Ante Sušak na lijevom, Jakov Gurlica i Zvonimir Josić na stoperskim pozicijama, Patrik Jug, Vinko Skrbin i Lovro Nezirović u sredini te prema naprijed Valentino Majstorović, Nikola Vujnović i još jedan posuđeni igrač Dinama, Goričanin Toni Majić, o kojem će još biti riječi…

Gorica je u takvom, mlađahnom sastavu, izgledala – puno bolje! Klinci su bili sjajni, stvarali prilike i kreirali kaos u bugarskoj obrani, koja je na koncu i popustila u 65. minuti. Lijepa lopta došla je do vrlo zapaženog Vinka Skrbina, gostujući branič ga je srušio i sudac je pokazao na bijelu točku. Vujnović je mirno realizirao kazneni udarac i postavio, ispalo je, konačnih 1-0.

Moglo je to, realno, završiti i bitno uvjerljivije, ali lopta više nije htjela u mrežu. U cijelom tom procesu posebno se svidio 18-godišnji Toni Majić, koji je u situacijama “jedan na jedan” apsolutno dominirao nad bugarskim bekovima i stoperima. Lagan, prodoran, sjajnog driblinga, djelovao je kao igrač koji bi se vrlo brzo mogao iz prinove pretvoriti u ozbiljno pojačanje za ovu momčad Gorice…

Uz njega, vrlo zanimljivu partiju odigrao je i njegov vršnjak Ante Sušak na lijevom boku, njih dvojica u kombinaciji ponudili su puno toga za prvi nastup, za mlade godine, s obzirom na očekivanja…

Sve u svemu, Rajko Vidović morao je biti zadovoljan viđenim, jer izgledalo je to i kudikamo bolje od očekivanja vezanih za prvu utakmicu na pripremama. Nakon slobodne nedjelje i četiri treninga u ponedjeljak i utorak, Goričani će u srijedu igrati novu pripremnu utakmicu. Opet na svom stadionu, ovoga puta protiv slovenskog Triglava, s početkom u 18.30 sati.

Ova objava Gorica dobila Bugare u prvoj utakmici priprema. Je li dobila i veliko pojačanje?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.