Prijava

Vaša prijava

Bodovi za svjetsko prvenstvo su tu! Slijedi zasluženi odmor za ekipu iz Karate kluba Velika Gorica

[]

Završila je natjecateljska sezona za karataše iz Velike Gorice, a zaključili su je nastupom na najjačem svjetskom turniru za uzrast ispod seniora, a to je YOUTH LIGA. Jedan od serije turnira, od njih ukupno 5, održava se već tradicionalno u Poreču krajem lipnja, pa tako je i ove godine održan s rekordnim brojem natjecatelja. Ukupno 3 714 natjecatelja iz 74 države iz cijelog svijeta nastupilo je u uzrastu U14, U16, U18 i U21.

– Karataši Velike Gorice su u tim navedenim uzrastima nastupili s 12 boraca i pokušali izboriti nove bodove za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava početkom listopada u Veneciji. Ukupno smo jako zadovoljni nastupima naših članova, no nažalost nedostajala je medalja. Nekoliko naših boraca je bilo na dobrom putu za osvojiti medalju, no nedostajalo je i malo sportske sreće. Na jednom ovako velikom turniru na kojem je prosječno po kategoriji preko 80 natjecatelja iz cijelog svijeta, treba uz kvalitetu imati i malo sportske sreće – istaknuli su iz Karate kluba Velika Gorica.

Inače, YOUTH LIGA u Poreču je jedan od 4 turnira koji se boduju po odluci stručnih stožera hrvatske reprezentacije. Također, ovaj je turnir kategorizirani turnir Hrvatskog olimpijskog odbora za mlađe uzrasne kategorije.

– Od ukupno 193 natjecatelja koji su nastupili iz Hrvatske, samo su osvojene 4 medalje, što opet govori puno o veličini i težini ovog turnira. Natjecateljica iz naših redova koja je najdalje došla je bila Ema Jukić u kategoriji kadetkinja -47kg. Ema je uspjela nakon slobodnog prvog kola pobijediti u tri borbe (predstavnice Italije, Egipta i Nizozemske), no nažalost u četvrtfinalu gubi od predstavnice BiH koja kasnije gubi i na taj način ne ostavlja šansu za repasaž – dodaju iz kluba.
Uz Emu, odlične nastupe su imali i Vito Hulina u kadetima -57kg, Nikola Huzjak u kadetima +70kg, te David Lovrinović u kadetima -70kg. Sva trojica nakon prolaza u tri borbe, gube u četvrtoj i tako završavaju turnir u četvrtfinalu jer njihovi protivnici nažalost kasnije gube. Mia Čunčić u uzrastu U14 -47kg i Lucija Kirinić u juniorkama -48kg pobjeđuju u prvom kolu, no nažalost gube u drugom.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Još su nastupili Katja Braica, Ema Filković, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Krešimir Krmpotić i Luka Lukačić, koji rano završavaju svoj nastup porazom u 1. kolu.

– Snaga ovog turnira je ravna konkurenciji Svjetskog prvenstva, a mislimo da je sve jasno kada kažemo da za osvajanje medalje treba nastupiti u 7 mečeva. Natjecatelji za ovu razinu trebaju biti izuzetno kvalitetni, fizički spremni, te naravno imati i malu dozu sportske sreće da bi napravili rezultat u obliku medalje. Mi smo zadovoljni sa borbama jer smo u puno kategorija skupili vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo koje se sredinom listopada održava u Veneciji, i to za uzrast kadeta, juniora i U21 – dodaju iz kluba.

Pred natjecateljima su ostala još dva kvalifikacijska turnira u rujnu, nakon čega će se znati putnici na veliko natjecanje, a gorički su borci u vrhu u nekoliko kategorija.

Pred njima je mali odmor, a s pripremama gorički karatisti počinju 1. kolovoza.

Ova objava Bodovi za svjetsko prvenstvo su tu! Slijedi zasluženi odmor za ekipu iz Karate kluba Velika Gorica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.