Prijava

Vaša prijava

Gorička djeca: Josić i Skrbin zabijali, Brlek i Nezirović asistirali u pobjedi

[]

Paklenu utakmicu odigrali su Gorica i slovenski drugoligaš Triglav u srijedu popodne na Gradskom stadionu. Po paklenoj vrućini, na nekih 35 stupnjeva čak i nakon što je već otkucalo 20 sati, praktički bez daška vjetra, čak se i sjedeći, odnosno gledajući, teško dolazilo do daha, a kako je tek bilo dolje na terenu…

Uz njegov rub bili su senatori Mario Maloča i Dino Štiglec, trening su baš odradili Ivan Banić, Merveil Ndockyt, Andrej Lazarov i Ino Vuko, a potpunu poštedu dobio je i lakše ozlijeđeni Vito Čaić. U tim okolnostima trener Rajko Vidović imao je točno 22 igrača na raspolaganju, za dvije postave, koje će u sudaru s momčadi iz Kranja dobiti po 45 minuta.

Utakmicu je na golu počeo Žiger, u obrani Majstorović desno, Josić i Leš u sredini, a Đekić lijevo, u sredini Jug i Brlek kao “šestice” te Vujnović ispred njih, a prema naprijed Sim desno, Nezirović lijevo i Cruz kao najisturenija špica. I ta mlađahna postava, s Majstorovićem, Lešom i Vujnovićem kao jedinim predstavnicima nešto starijih generacija, sve je riješila na ekspresan način.

Igrala se šesta minuta kad je Lovro Nezirović lijepo iz kornera poslao loptu na vrh peterca, da bi trenutak potom završila na stativi Triglavova gola. Međutim, reagirao je 17-godišnji Zvonimir Josić, odbijanac je iz blizine poslao u mrežu i doveo Goricu u rano vodstvo. A sebi priuštio rijetko zadovoljstvo, jer Josić je stoper, visok, snažan i talentiran, željan prilike, ali igrač kojem golovi nisu u primarnom opisu posla.

Samo dvije minute potom stigla je nova lijepa akcija Gorice, možda i najljepša na utakmici. Leš je uzeo loptu u goričkom kaznenom prostoru, iznio je, pa proslijedio do Cruza na centru igrališta, a on je produžio lijevo za Brleka. Dojučerašnji kapetan juniora Gorice sjajno je ljevicom naciljao u trepavicu Nikolu Vujnovića, koji je glavom pogodio za 2-0.

U sljedećih pola sata većih uzbuđenja, a onda je u posljednjih sedam-osam minuta prvog dijela Gorica mogla otići i na puno višu prednost. Nisu realizirane tri-četiri lijepe situacije, neki od njih i iz rubrike stopostotnih šansi, ali ostalo je na istome do poluvremena.

U nastavak su kompletno mijenjala oba trenera, i Vidović i hrvatski stručnjak na gostujućoj klupi Toni Golem, a Gorica je utakmicu nastavila s Radoševićem na golu, Matkovićem i Suškom na bokovima, Gurlicom i Krizmanićem na stoperskim pozicijama, Skrbinom i Prširom iza leđa Kapulice, te Vrzićem i Majićem na krilima i Jurićem u vrhu napada. Praktički još mlađa Gorica nego u prvom dijelu, ali i ponešto jača u posjedu, što se očitovalo i na terenu.

Gorica je još malo bolje držala loptu, uspjela i kreirati neke situacije, a konačnih 3-0 postavljeno je u 78. minuti. Nakon što Vrzić nije najbolje zahvatio loptu, nakon što je Jurić nije uspio progurati pokraj vratara Triglava, u tome je uspio Vinko Skrbin. Igrač na kojem je napravljen i penal u pobjedi 1-0 protiv bugarskog Hebara sad je i zabio, pa time i zaokružio ovu fazu priprema, za njega prilično uspješnu. Svjestan je da se zamjena za Mrzljaka traži, da je ovo velika prilika…

Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Loša vijest iz ove utakmice smještena je u 73. minutu, kad je 18-godišnji Toni Majić u jednom duelu ostao ležati, da bi malo potom izašao s terena u pratnji fizioterapeuta. I više se nije vraćao u igru. Gorica je do kraja bila s čovjekom manje, što možda i nije loše s obzirom na recentna iskustva, koja kažu da je Gorica imala ponajviše isključenja u cijeloj ligi.

Na kraju, kad je sve konačno završilo, svi su se brže-bolje razbježali u potrazi za osvježenjem. Veliku vrućinu s dolaskom mraka zamijenila je teška sparina i jedino rješenje bilo je potražiti osvježenje kod Peveca. Uz analize viđenoga, pa onda i zaključak da je lijepo vidjeti goričku djecu u važnim rolama, pa makar i ovako, u pripremnim utakmicama. Strijelci Josić i Skrbin u klubu su od šeste godine, asistenti Brlek i Nezirović također, pa ova pobjeda ima i nešto snažniji turopoljski pečat nego inače…

Vremena za predah nema, u četvrtak i petak radit će se po dvaput dnevno, a bit će još i utakmica. Za početak, u subotu dolazi Lokomotiva, četiri dana poslije i Sesvete, pa mađarski Budafoki, turski Konyaspor… I Rudeš u generalki za prvenstvo.

Ova objava Gorička djeca: Josić i Skrbin zabijali, Brlek i Nezirović asistirali u pobjedi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.