Prijava

Vaša prijava

Novi broj 11 u gradu: Martin Šlogar sa Cipra došao u HNK Goricu

[]

Bila je sredina studenog 2020. godine, Goricu je vodio Valdas Dambrauskas, Goricu koja možda nikad u svojoj prvoligaškoj povijesti nije bila bolja i jača nego u tim trenucima, a prijateljsku utakmicu u tjednu došla je odigrati zagrebačka Kustošija. Vodili su Goričani 2-0, Ognjen Mudrinski briljantno je dvaput pogodio za “sigurno” vodstvo, koje se na kraju pretvorilo u poraz 2-3.

U režiji Frana Brodića, koji je blistao u tom susretu, pa na kraju sezone i došao u Goricu, u kojoj nije dobio pravu priliku. Sjajan je bio i Fran Vukelić, vezni igrač kojem su mnogi predviđali lijepu karijeru, što se dosad baš i nije ostvarilo, a na desnom krilu kaos je Gorici radio u tom trenutku 20-godišnji Martin Šlogar. Plavokos, hitar, neugodan u driblingu, zapeo je i on za oko, mogao se možda očekivati scenarij sličan Brodićevu, da će Gorica okrenuti i njegov broj, no nije se dogodilo.

Momak iz Zaboka, danas 23-godišnji Šlogar, tog je ljeta krenuo nekim drugim putem. Točnije, otišao je na Cipar, u Aris iz Limassola. U jednom od najboljih ciparskih klubova upisao je 13 nastupa, uključujući i dva u Konferencijskoj ligi, zabio jedan gol, pa otišao na posudbu u Olympiakos iz Nikozije. Tamo je dvaput bio strijelac u ukupno 22 nastupa, da bi prošlog ljeta preselio u svoj treći ciparski klub, AEZ iz Zakakioua. U sezoni iza nas odigrao je 34 utakmice, zabio pet golova i podijelio četiri asistencije, pa ovog ljeta odlučio prihvatiti poziv iz HNL-a, iz Gorice.

Šlogar je tako postao peti novi igrač u svlačionici Gorice ovog ljeta, prvi nakon Dinamova kontingenta, kojeg čine Majić, Sušak, Gurlica i Čaić, a ugovor je potpisao do ljeta 2026. godine, odnosno na dvije sezone. Odabrao je broj 11 na dresu, naslijedio je u tom smislu Lennyja Ilečića, uz nadu da će njegova gorička epizoda biti kudikamo uspješniji i upečatljivija.

Njegovim dolaskom ostvarena je otprilike petina želja trenera Rajka Vidovića, koji bi rado u svom rosteru vidio, kako je sam i naveo, dva krila te po jednog napadača desnog beka i zadnjeg veznog. Šlogar je krilo, primarno desno, ali sposoban doprinijeti i na lijevoj strani, kao i na poziciji desetke, došao je dovoljno rano da bude spreman već za početak prvenstva, ali na njemu priča definitivno ne bi trebala stati. No, o tom potom, prijelazni rok traje sve do 5. rujna, još gotovo dva mjeseca…

Ova objava Novi broj 11 u gradu: Martin Šlogar sa Cipra došao u HNK Goricu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.