Prijava

Vaša prijava

Jučer Gorica, danas Sumgayit: Nikola Vujnović s Čiča na Kaspijsko jezero

[]

Seriju su otvorila dva stranca za kojima nitko nije previše žalio, Alexander Munksgaard i Sven Blummel. Nastavili su je posuđeni Dinamovi igrači, Marko Soldo odlepršao je u Osijek, a Gabriel Rukavina navodno je sve bliže odlasku u Rijeku. Slijedila su potom dva napadač različitih priča, ali opet se malo žalilo za Lennyjem Ilečićem i Timom Matavžom. Emocije su bile uključene u odlazak Jana Paola Debijađija, dečka koji je cijeli život bio u ovome klubu, a emocija je bilo i kod odlaska Josipa Mitrovića u Nizozemsku. Otišao je potom i kapetan Filip Mrzljak, a seriju je (zasad) zatvorio Nikola Vujnović.

“FK Sumgayit nastavlja svoje transfer aktivnosti za sezonu 2024/25., angažiran je još jedan novi igrač. Naš klub potpisao je ugovor na 1+2 godine s Nikolom Vujnovićem, koji je igrao u hrvatskom klubu Gorica. Ovaj 27-godišnji napadač će u našoj momčadi igrati u dresu s brojem 9”, objavio je Vujnovićev novi klub, četvrta momčad azerbajdžanskog prvenstva prošle sezone.

Momak sa Cetinja tako je završio svoju goričku priču nepune dvije godine nakon što je stigao, a iza sebe ostavlja točno 50 nastupa i sedam golova u dresu našega kluba. Došao je na početku one traumatične jeseni, kad je Gorica pod Samirom Toplakom, a zatim i Igorom Angelovskim, prvi dio sezone okončala na dnu tablice HNL-a, da bi svoj doprinos dao u onom ludom proljetnom povratku. Davao je svoj dio doprinosa i kasnije, bilo kao čisti napadač, bilo kao “desetka”, a sad je došlo vrijeme da ponese i devetku. Ali, negdje drugdje…

Vujnović će u novom klubu zaigrati i u europskim natjecanjima, u pretkolu Konferencijske lige njegove će Sumgayit igrati protiv mađarskog Fehervara, a jedan od protivnika bit će mu i Sabah, kojeg vodi bivši trener Gorice Kruno Rendulić, zajedno sa svojim pomoćnikom Sašom Sabljakom.

Živjet će Vujnović u Sumgayitu, gradu od nešto više od 400.000 stanovnika, naslonjenom na Kaspijsko more, kako se naziva najveće jezero na svijetu, a Gorica će brojati odlaske. Vujnovićev je jubilarni deseti ovoga ljeta, što jasno govori da će Gorica u sezoni pred nama poprimiti neki sasvim drugi oblik. Nikola je sve do četvrtka trenirao s momčadi, zabio je i dva od prva tri gola Gorice na pripremama, ali sad će prostor u vrhu napada morati popunjavati Ante Matej Jurić i Caio Cruz. I, naravno, novi napadač, koji bi svakako trebao doći, jer sezona pred nama je duga i zahtjevna.

S druge strane, novi igrači u goričkom kadru su mladi dinamovci Vito Čaić, Toni Majić, Jakov Gurlica i Ante Sušak te povratnik s Cipra Martin Šlogar. Ukupno, dvostruko manje dolazaka nego odlazaka, što jasno govori da su pojačanja potrebna, pogotovo u smislu iskustva, koje je otišlo zajedno s Mrzljakom, Matavžem, Mitrovićem i sad s Vujnovićem.

Nikola se u Velikoj Gorici osjećao dobro, udomaćio se i potpuno prilagodio, ali kave više neće piti na Galženici nego negdje u ogromnom bulevaru Imadaddina Nasimija, koji se proteže na 23 hektara i slovi za najveći bulevar u tom dijelu svijeta. Kao što osvježenje više neće tražiti na Čiču, nego na jezeru koje nazivaju morem. I pritom će, logika nalaže, zarađivati nešto više nego što je zarađivao u Turopolju. A nešto je, neslužbeno doznajemo, u ovom poslu zaradila i Gorica…

Ova objava Jučer Gorica, danas Sumgayit: Nikola Vujnović s Čiča na Kaspijsko jezero se prvi puta pojavila na cityportal.hr.