Prijava

Vaša prijava

Maratonci ‘rasturili’ u Gaćicama, njih četvero na pobjedničkom postolju

[]

Trkačice i trkači Maraton kluba Velika Gorica proteklog su vikenda nastupili na dvije trail utrke. Kako javljaju iz kluba, postigli su odlične rezultate, a posebno na trail utrci u Gaćicama nedaleko Ivanca, gdje ih se četvero popelo na pobjedničko postolje.

Na 4. Trail utrci neobičnog i zanimljivog naziva ‘U gaćicama v Gaćice’, u organizaciji Atletskog kluba Varaždin, sudjelovalo je više od 300 natjecatelja na tri staze. Među njima su nastupili i gorički maratonci Vedrana Janjić i četiri mušketira Bruno Škrinjarić, Vedran Planinšek, Matej Janjić i Luka Čučuković.

– Od ovako dobre trkačke postave očekivali smo dobre rezultate, a na kraju su i nadmašili naša očekivanja, jer imali smo tri trkača u top 5 na dugoj stazi za muškarce, Vedrana je bila na postolju duge utrke za žene, a Luka je pobijedio u svojoj kategoriji na kratkoj stazi – istaknuli su iz kluba.

Tajnik Bruno Škrinjarić opet je dokazao da je najbrži trkač u klubu i s relativnom lakoćom osvojio je drugo mjesto. U uzbudljivom finišu Vedran Planinšek osvojio je treće mjesto. A kako su organizatori nagradili najboljih pet trkača, nagradu je dobio i Matej Janjić, koji je osvojio peto mjesto.

Vedrana Janjić je u Gaćice otišla uživati u trčanju, neopterećena rezultatom, ali i s takvim opuštenim stavom je bila skoro najbolja. Osvojila je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji i prvo mjesto u kategoriji Ž40.

Na kratkoj stazi od 7 kilometara, nazvanoj Kratke gaće, odličan rezultat ostvario je Luka Čučuković. Prošao je stazu za 38.06 minuta i osvojio deveto mjesto među 117 finišera, a na proglašenju pobjednika popeo se na najvišu stepenicu postolja u kategoriji M20.

Dan ranije, u subotu 20. srpnja, u Vrhovcu u Karlovačkoj županiji održan je 9. Ozalj & Vrhovac trail. Utrka se boduje kao 6. kolo KontinenTrail lige središnje Hrvatske, u kojoj ekipa MKVG Turopoljski trail team drži deveto mjesto. Na utrci u Vrhovcu imali su četiri predstavnika na tri staze, a to su bili Marijan Malčević, Martin Potočnik i Nikola Ivan Leder te Milivoj Hudina.

Ova objava Maratonci ‘rasturili’ u Gaćicama, njih četvero na pobjedničkom postolju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.