Prijava

Vaša prijava

Gorički trojac u Paminjovim rukama: Brlek, Nezirović i Vuko posuđeni Karlovcu

[]

Brojali smo ovog ljeta odlaske iz Gorice, zasad se zaustavili na desetorici igrača koji su napustili klub, a sad je to društvo dobilo i tri “pridružena člana”. Gorički kadar od srijede je siromašniji za trojicu mladih igrača, ali samo uvjetno rečeno, budući da Luka Brlek, Lovro Nezirović i Ino Vuko odlaze na posudbu u redove NK Karlovca 1919, člana jedinstvenog trećeg ranga hrvatskog nogometa.

Nakon što su odradili veći dio priprema, nakon što su Brlek i Nezirović još jednom pokazali da su zanimljiv potencijal, a Vuko ušao u posljednju fazu oporavka od ozljede, njih će trojica tako svoj put nastaviti na stadionu Branko Čavlović-Čavlek, u rukama osebujnog trenera Igora Pamića. Priliku bi morali dobiti, jer po novim pravilima čak četvorica U-21 igrača moraju biti na terenu u svakom trenutku svake utakmice SuperSport Druge NL, i na njima je da je iskoriste. Da pokažu da mogu dominirati u ligi poput ove, da mogu napredovati uz puno više seniorskih minuta na terenu i da mogu u budućnosti pomoći i svojoj Gorici.

Luka Brlek vezni je igrač, 20-godišnjak, dijete kluba u punom smislu, na adresi HBZ 80 još od vremena prije osnovne škole. Bio je kapetan juniorske momčadi, u ulozi ofenzivnog veznog, desetke, pokazivao je kvalitete koje su ga relativno rano dovele na prag prve momčadi. Međutim, prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet zakomplicirala je ozljeda koljena. Oporavak se otegnuo, rehabilitacije slijedile jedna drugu, a sad je Luka konačno ponovno na terenu, zdrav i spreman, u idealnom trenutku za izazov ovakve vrste. Značajna minutaža u trećem rangu jako će mu dobro doći…

Isto vrijedi i za Lovru Nezirovića, 19-godišnjeg krilnog igrača, još jedno dijete kluba. Iako je i dalje junior, i Lovro će definitivno iskoračiti u seniorski nogomet, s kojim koketira već jako dugo. Reprezentativac u mlađim kategorijama, nepredvidljivi dribler s lijevoga krila, ponajbolji u svim klupskim uzrasnim kategorijama, debitirao je za seniore još u svibnju 2022., malo nakon 17. rođendana. Dobio je dvije minute u remiju 3-3 s Lokomotivom, ali na tome je i ostalo što se tiče HNL-a. I njega su “zezale” ozljede, ali i on je zdrav i spreman za iskorak u seniorski nogomet.

S njima dvojicom u Karlovac će i Splićanin Ino Vuko, 20-godišnji lijevi bek koji je prije dva ljeta stigao iz juniora Dinama. Igrao je za juniore Gorice, dobio i osam minuta prilike u HNL-u, a u posljednje vrijeme borio se s ozljedom skočnog zgloba. Povratak u trening pitanje je dana, ali taj trening više neće voditi Rajko Vidović nego kolega po frizuri Igor Pamić.

 

I upravo je on, trener Karlovca, važan faktor u cijeloj ovoj priči. Gorica je, naime, trojicu svojih mladih igrača poslala čovjeku koji se vrlo lako može opisati specifičnim, ali i stručnjaku koji je tijekom trenerske karijere pokazao da zna što radi. I da uvijek radi na svoj način. Uključuje to i galamu, i psovke, emocija svih vrsta, pa se tako, recimo, u završnici prošle sezone dogodilo da je golmana izvadio iz igre u 13. minuti, odmah nakon primljenoga gola, izvrijeđao ga, naredio mu da skine dres i potjerao ga u svlačionicu…

Ispričao se Pamić naknadno zbog tog ispada, za pretpostaviti je da će morati malo “povući ručnu”, ali ne mora sve to skupa ni biti toliko loše za goričke klince. Proći će uz Paminja, nema dvojbe, specifično nogometno i životno iskustvo, možda ponešto i naučiti, vjerojatno i očvrsnuti, pa trener takvog tipa ne mora biti loš izbor.

Nogometno gledano, prilično je sigurno da će Brlek, Nezirović i Vuko napredovati po pitanju igre u defenzivi, budući da je Igor Pamić u ovoj fazi svoje karijere izrazito defenzivan trener. Voli Div iz Žminja da protivnik ima loptu, često se povlači u blok na jedva 20-ak metara od svoga gola, praktički u “bunker”, pa prijeti iz kontranapada… Hoće li tako ostati i u sljedećoj sezoni, ostaje da vidimo.

Spojit će se tako u Karlovcu dva bivša kapetana juniora Gorice, jer u gradu na četiri rijeke već je nekoliko godina i Tin Zavalić (23). Otišao je na posudbu iz Gorice, zajedno s golmanom Farukom Dalipagićem, pa ostao u Karlovcu trajno… Dalipagić je otišao svojim putem, a Zavalić će Goričane u svlačionici dočekati zajedno s 37-godišnjim Goranom Parackim te godinu mlađim Gordanom Bunozom, kao i trenerovim sinom Zvonkom Pamićem.

Dečki, sretno!

Ova objava Gorički trojac u Paminjovim rukama: Brlek, Nezirović i Vuko posuđeni Karlovcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.