Prijava

Vaša prijava

Poraz u utakmici s 58 igrača, dva nova pojačanja i lokalni derbi u najavi

[]

Kao na kolodvoru bilo je u srijedu poslijepodne na glavnom terenu sportskog centra Udarnik. U prvoj prijateljskoj utakmici na ljetnim pripremama domaći Kurilovec dočekao je goste iz Sigeta, trećeligaša Hrvatski dragovoljac, čiji je trener Mladen Stipković, nekoć poznatiji kao Oblomir Gombalo iz Knjazeva skeča, na Udarnik doveo tri postave, ukupno 33 igrača!

Budući da je i domaći trener Senad Harambašić želio ovu priliku iskoristiti da vidi što više igrača iz kadra na djelu, pa je i on na teren poslao 25 igrača, jednostavan zbroj kaže da se u ovih 90 minuta izmiješalo 58 igrača s obje strane?! Ništa neobično za pripremne utakmice, ali brojka zaista zvuči “kolodvorski”.

– Bilo je solidno. S obzirom na toliki broj igrača koje smo koristili, kao i na ranu fazu priprema, teško se moglo očekivati nešto više od ovoga. Uspjeli smo pregledati cijeli kadar, a to nam je bilo važno u ovom trenutku – kaže trener Senad Harambašić.

Kurilovec je u svemu tome poražen 1-0, golom iz penala u završnici, u trenucima kad je na terenu bila treća postava Hrvatskog dragovoljca. Rezultat je, naravno, bio u drugom planu, cilj je ostvaren, a već dan poslije pripreme su nastavljene svojim tijekom.

Priključio se i golman Leon Išek, koji se vratio na Udarniku godinu dana nakon što je otišao u Maksimir, a u treningu je i dalje i Fran Vujnović, kao i Dževad Selman, još jedan bivši igrač Kurilovca, koji je u posljednje vrijeme bio u Austriji, nešto kratko i u BiH nogometu… Hoće li potonja dvojica i ostati u Kurilovcu, odnosno koliko će dugo ostati, tek ćemo vidjeti, pa zasad možemo reći da je Išek sedmi od ukupno osam novih igrača Kurilovca ovog ljeta.

Osmi je 22-godišnji napadač Dario Banić, dojučerašnji igrač Trnja, kluba iz višeg ranga natjecanja, u kojem je skupio ponešto minuta. Može pomoći na više pozicija, od napadačke i krilne, pa sve do one na desnom boku. U svakom slučaju, djeluje kao dobar dodatak rosteru kojeg su prije nego pojačali i Jakov Caganić, koji se vratio iz Klasa, iz Obrezine je došao Patrik Crnolatec, iz Lukavca Ante Banić, iz labinskog Rudara 17-godišnji Demi Salihović, a iz Obranskog Obreža braća Mateo i David Pršir.

– I dalje smo aktivni po pitanju novih igrača, tražimo barem jednog zadnjeg veznog, a možda i dvojicu. Mijo Šarić propustit će sljedeća dva tjedna priprema, a bez Filipa Turkalja ostalih smo za sljedećih dva-tri mjeseca. Vuče tu ozljedu još od ožujka, a sad je odluka da mjesec dana mora pauzirati od treninga, tako da ćemo neko vrijeme morati bez njega – ističe Harambašić.

Ovaj će radni tjedan za Kurilovčane završiti u subotu poslijepodne, jer s početkom u 18 sati igra se druga pripremna utakmica, u gostima kod Mraclina. Prema svim pokazateljima, bit će to okršaj drugog i trećega kluba našega kraja, prijateljskih klubova, u prijateljskoj utakmici.

Ova objava Poraz u utakmici s 58 igrača, dva nova pojačanja i lokalni derbi u najavi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.