Prijava

Vaša prijava

Strašan gol Šlogara, zabila i dva napadača, Gorica spremna za Varaždin

[]

Jedan tjedan i dva sata prije ulaska u novu sezonu, nogometaši Gorice odradili su posljednju provjeru. Na Gradski stadion stigao je Rudeš, nakon ispadanja iz prvog, pretendent za vrh drugog ranga hrvatskog nogometa, a Rajko Vidović testirao je stanje svoje momčadi u predvečerje početka nove prvenstvne kampanje. Rezultatski je ispalo super, pobjeda 3-0 lijepa je i uvjerljiva, ali bilo je u svemu tome vidljivo i da će se imati što za izbrusiti u izvedbi u tjednu koji slijedi.

Ako se ide za logikom, pa zaključi da će prvih 11 u generalnoj probi biti i lako mogućih prvih 11 u prvoj utakmici sezone, ovom smo prilikom dobili i neke odgovore.

Na golu je tako krenuo Ivan Banić, koji je na golu ostao svih 90 minuta, što će reći da je odluka ipak da on bude broj jedan, bez obzira što se činilo da će to biti Božidar Radošević. Malo iznenađenje bio je i start Dina Mikanovića, samo dan nakon što je stigao u klub. I ne samo da je igrao, nego je odradio ozbiljnu minutažu, pokazao da je u jako dobrom fizičkom stanju i Vidović očito računa na njega već od prvoga kola.

Na lijevom boku iznenađenja nije bilo, Štiglec to čvrsto drži u svojim rukama, a partner Marija Maloče u sredini obrane bio je Mateo Leš, koji je dobio prednost ispred Kreše Krizmanića. Jurica Pršir u sredini je surađivao s Lukom Kapulicom i Vinkom Skrbinom, koji je očito prva sljedeća opcija ako Merveil Ndockyt ne bude spreman za start protiv Varaždina.

U vrhu napada očekivano je priliku dobio Marko Kolar, desno se smjestio Martin Šlogar, a lijevo, pomalo iznenađujuće, Toni Majić. Očekivao se na toj poziciji Ante Matej Jurić, no očito je 18-godišnji igrač Dinama na posudbi u Gorici uvjerio trenera Vidovića da zaslužuje šansu od prve minute. Pa sve do kraja prvog poluvremena, nakon čega ga je zamijenio upravo Jurić.

Gorica je kontrolirala utakmicu protiv Rudeša praktički cijelim njenim tijekom, no nije se tu baš radilo o partiji se može opisati posebno raskošnim epitetima. Gorica je čvrsta, teško je doći do njezina gola, zna se nositi s visokim pritiskom protivnika, a ovoga puta se otvorilo dovoljno prostora i za tri gola, koja su uljepšala cijeli dojam.

Prvi je zabio Martin Šlogar, već u 14. minuti, i to golom kojeg će pamtiti. Naletio je na jednu loptu na nekih 18-19 metara, poprilično udesno, opalio i neobranjivo pogodio u dalji, desni golmanov kut! Nakon sjajnog slobodnjaka Dina Štigleca protiv Konyaspora, sad je i Šlogar pogodio lijepo, atraktivno, potezom koji izaziva “wow efekt”.

Imala je Gorica i još neke šanse, no ništa od toga nije realizirano sve do 50. minute, kad je sudac Stjepan Sučić pokazao na bijelu točku. Iako, realno, i nije morao. Pršir je izveo korner, Leš je završio na travnjaku u naguravanju, a Sučić je procijenio da je to dovoljno za najstrožu kaznu. Na 2-0 za Goricu mirno je povisio i drugi Zagorec pristigao ovoga ljeta, Marko Kolar, također s prvim golom u dresu Gorice.

U posljednjih pola sata došlo je i do velikog broja promjena, pogotovo kod gostiju, ali i kod Gorice su malo po malo ulazili Ndockyt, Čaić, Vrzić, Majstorović, Matković, Krizmanić, Sušak… Sa svim tim igračima na terenu utakmica je i okončana, ali prije konačnog zvižduka trebalo je još i dovršiti posao. Igrala se 90. minuta kad je Vrzić primio loptu na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i vratio na vrh peterca, a tamo se u gužvi najbolje snašao Ante Matej Jurić, koji je u međuvremenu preselio u vrh napada.

I bilo je to to. Nije potpuno nezadovoljan mogao biti ni trener poraženih Davor Mladina, dok je njegov kolega Rajko Vidović mogao biti zadovoljan viđenim. Forma će se, naravno, podizati s utakmicama, ali u ovom trenutku sve govori da je Gorica spremna za Varaždin.

Ova objava Strašan gol Šlogara, zabila i dva napadača, Gorica spremna za Varaždin se prvi puta pojavila na cityportal.hr.