Prijava

Vaša prijava

Klinci rade punom parom, 17-godišnji stoper otišao iz Gorice u Fiorentinu!

[]

Do početka sezone za HNK Goricu brojimo sitno, u tijeku su posljednje pripreme za nastup seniora protiv Varaždina u subotu u 21 sat, ali živahno je na Gradskom stadionu i općenito gledajući. Šareno, razigrano, a opet radno, jer sa svojim su pripremama krenule i mlađe klupske kategorije. Odnosno, većina njih…

Prvi su pripreme za novu sezonu započeli juniori, tri dana nakon njih i kadeti te pioniri, pa su sad sve selekcije od 2006. do 2013. u punom pogonu. Oni najmlađi, prstići i limači, također će krenuti ovih dana, s početkom sljedećeg tjedna, pa će šušur na stadionu biti još malo izraženiji, sve skupa još veselije i razigranije.

Sve će to pod kontrolom pokušati držati treneri u svakoj od selekcija. Juniore (generacija 2006.) i dalje će voditi Igor Čagalj, koji je prošle sezone odradio dobar posao u HNL-u, dok će juniore 2 (2007.) voditi Ivan Parlov, koji će tako pratiti generaciju koju je vodio i prošle sezone, kao trener kadeta u HNL-u. Doduše, bez šestorice igrača iz te momčadi, prebačenih kod Čagija u “jedinicu”…

Kadete će od ove sezone preuzeti Boris Trivunov, trener koji je prošle sezone s pionirima senzacionalno postao prvak Hrvatske. Šestoricu igrača iz “svoje” generacije (2009.) povest će sa sobom (Čolić, Bilobrk, Kožina Pinheiro, Kelava, Frigan, Chinedu), da igraju HNL sa starijim godištem, a svi ostali će u ruke Marka Srebačića, koji je s juniora 2 prešao na ulazno kadetsko godište.

Pionire (2010.), koji će u novu sezonu ući kao branitelji naslova prvaka države, vodit će Denis Banić, trener koji je istu momčad vodio i lani, dok su kao pioniri 2 igrali ligu Središta. Pionire 2 vodit će Tin Resler, koji je s 2012. godišta prešao na godinu stariju momčad, a mlađe pionire vodit će Hrvoje Horvat, novi trener u Nogometnoj školi HNK Gorice, pristigao iz Sesveta. “Dvojku” mlađih pionira (2013.) vodit će Davor Modlic, limače 1 Hrvoje Bregović, a limače 2 Danijel Miloš. Trener prstića 1 je Adis Hošić, dok prstiće 2 preuzima Tin Resler, jedini trener u Školi koji će voditi dvije kategorije.

Gorički nogometni inkubator ima i novog trener golmana, Mauro Ciani došao je iz Rijeke, dok će se za kondicijski dio brinuti Ivan Zagorec u juniorskoj momčadi i Leon Biondić što se tiče pionira i kadeta.

S cijelim tim društvom na čelu, krenule su već polako i prijateljske utakmice, pioniri i kadeti kreću sa sezonom posljednjeg vikenda u kolovozu, a juniori još i tjedan ranije. Pripreme tako ulaze u posljednju fazu, a dobro će poslužiti i kao razdoblje prilagodbe za nove igrače u pojedinim selekcijama. Skauting je opet odrađen, svi novi igrači trebali bi biti i pojačanja, pri čemu među njima ima i reprezentativaca, poput Lovre Lojena, golmana koji će u subotu navršiti 14 godina, a iz zagrebačkog HAŠK-a stiže kao prvi golman reprezentacije u svom godištu.

Nažalost, ima i odlazaka iz Gorice, a najzvučniji među njima je onaj Ante Bilobrka, 17-godišnjeg stopera koji je otišao – u Fiorentinu?! Momka rođenog 2007. godine, koji je prošle zime došao u Goricu iz Lučkog, željeli su i Juventus i Fiorentina, da bi Ante na kraju odabrao Firencu za nastavak svog nogometnog puta. Svakako zvučan transfer, dobra reklama za Gorica, jer ovom poslu oglasio se i čuveni nogometni insajder Fabrizio Romano…

Juniori sezonu u HNL-u otvaraju domaćim ogledom s Hajduk, pioniri i kadeti tjedan dana poslije će ugostiti Rijeku u prvom kolu svojih prvenstava, čime će i službeno biti otvorena nova sezona za mlađe kategorije. U kojoj će neki možda i poletjeti, zaneseni onim lanjskim osvajanjem pionirskog prvenstva, uz čak petoricu reprezentativaca iz iste momčadi, ali realnost je nešto drukčija. I kaže da takve sezone jednostavno – nisu realne. Za klub poput Gorice, s obzirom na sredstva kojima se raspolaže i uvjete u kojima se radi, bilo je to teško ponovljivo probijanje vlastitih granica.

Bude li Gorica imala dvojicu-trojicu reprezentativaca u svakoj kategoriji, bude li u svakom uzrastu stabilna, tamo negdje u sredini tablice, to će se smatrati izuzetno uspješnom sezonom. Kako direktor Škole Slavko Perković i voditelj Marko Radanić stalno ističu, cilj je da se svi ti talentirani igrači nastave razvijati i napredovati na najbolji mogući način, pa u godinama koje dolaze budu ili važni kotačići seniorske momčadi, ili vrijedni eksponati u goričkom izlogu. U oba slučaju, to je dobar put.

Ova objava Klinci rade punom parom, 17-godišnji stoper otišao iz Gorice u Fiorentinu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.